Willebroek extra waakzaam na nieuw geval van brandstichting

Ook de brand in een leegstaand pand in de Nieuwstraat in Willebroek van deze ochtend blijkt aangestoken. Dat meldt de politiezone Mechelen-Willebroek vanmiddag. Net zoals na twee gevallen van brandstichting op dezelfde dag begin mei vraagt de politie de bevolking nu om waakzaam te zijn en wordt ook het toezicht opgedreven.

Omstreeks 3.20 uur werd de Willebroekse brandweerpost van Rivierenland opgeroepen voor een brand in een leegstand pand in de Nieuwstraat. De brandweer, die snel ter plaatse was, werd geconfronteerd met een uitslaande brand en de schade is dan ook aanzienlijk, klinkt het bij de hulpdiensten.

"Opzettelijk"
De politie was naar eigen zeggen een minuut na de melding ter plaatse en evacueerde een aanpalend appartementsgebouw. Het parket van Antwerpen afdeling Mechelen stelde een branddeskundige aan. "Het besluit van de branddeskundige laat geen ruimte voor interpretatie, net als een goede maand geleden - toen er brand werd gesticht in twee leegstaande panden in het centrum van Willebroek - werd ook nu het vuur opzettelijk aangestoken", klinkt het volgens de politie.

Maatregelen
Burgemeester Eddy Bevers zegt dat door de snelle interventies een ramp werd vermeden. Ook neemt hij maatregelen: "Deze nieuwe brandstichting brengt mij er toe de inspanningen van de afgelopen weken naar aanleiding van de voorgaande branden op te drijven. Zo zullen wij nog meer capaciteit inzetten voor bewaking en toezicht, maar ook het onderzoek naar de dader of daders krijgt absolute prioriteit", stelt hij.

Waakzaamheid
Burgemeester en politie roepen de inwoners op waakzaam en alert te blijven en elke verdachte handeling onmiddellijk te melden aan de politie, via het nummer 015/464.464. Bij brand wordt geadviseerd zo snel mogelijk de brandweer te contacteren, via het nummer 112.