Wijkagent ontdekt zwaar verwaarloosde dieren tijdens huiscontrole in Leuven

(Illustratiebeeld)
iStock (Illustratiebeeld)
In een appartement in Leuven zijn zes zwaar verwaarloosde dieren in beslag genomen. Er werd een proces-verbaal voor dierenverwaarlozing opgesteld. Dat meldt de politie van Leuven.

Een wijkagent op huiscontrole trof in het appartement in Sint-Maartensdal twee honden, een konijn, een papegaai en twee parkieten in fysiek erg slechte toestand aan. De dieren waren ondervoed en hadden weinig of geen water. De kleinste hond had een gezwel in de buik en een parkiet was nagenoeg kaal. Kooien en eetbakjes lagen vol uitwerpselen. In het appartement hing een geur van urine.

De wijkagent verwittigde zijn collega's van de cel dierenwelzijn. Na overleg met het parket en de FOD Dierenwelzijn werd beslist om de onverzorgde dieren in beslag te nemen. Ze werden opgehaald door medewerkers van de Zorghoeve in Bertem voor onderzoek door een dierenarts.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Arens

  Ik baal ook van sommige reacties van psychisch zieke dierenvrienden ; ook mensen worden verwaarloosd. Dat de gemeentes es verplicht hulp bieden aan mensen met dieren in nood, maar dat is er niet; als particulier in nood moet men niet bellen naar dierenorganisaties voor hulp, want mensen worden daar steeds bestempeld als crimineel, er is nog geen mensenwelzijn, en dat bevordert dierenwelzijn ??

 • Annelies Vandenbroeck

  Alle dagen lees ik zo abominabele verhalen over dieren en nog kan ik er met mijn verstand niet bij dat er zo n monsters van mensen bestaan. Ik walgelijk van zo n soort mensen en wens hen het slechtste van het slechtste toe. Gelukkig bestaan er nog mensen met een goed hart.

 • Katherine Vanderhaeghen

  Zware geldboetes en gevangenisstraffen hebben enkel effect voor deze dierenbeulen, en een levenslang dierenverbod!

 • Marc Leeuwe

  Als je gehandicap bent en in een appartement woont moet je nadenken of het wel verstandig is om dieren te nemen, laat staan zoveel. Omdat men zich eenzaam voelt moet je niet de dieren vervolgens gaan verwaarlozen, die vragen daar niet om. Sluit je aan bij een vereniging of club en maak wat van je leven.... maar ga daar geen dieren voor gebruiken!! En deze vervolgens zwaar verwaarlozen

 • Gaston FOUBERT

  Zelfs al ben je gehandicapt, wanneer je de hondjes kan uitlaten kan je de rest toch ook?