Ga naar de mobiele website
^ Top

Wie wil een ambulance? Brandweer Antwerpen houdt uitverkoop

Brandweer Antwerpen
Zowat elke man droomde er ooit van om brandweerman te worden, en nu kan je die droom voor een stukje waarmaken. De brandweer van Antwerpen houdt immers een grote veiling van brandweermateriaal, inclusief ambulances en brandweerwagens.

Van pompen en compressors tot sportkledij, van pikhouwelen en kabelscharen tot kettingzagen en zelfs een diepvriezer: de brandweer van Antwerpen doet heel wat materiaal van de hand. Nog tot zeven september kan je bieden op heel wat loten, die je allemaal hier kan bekijken. Wil je het materiaal in levende lijve zien? Dan kan je op de kijkdag terecht, die doorgaat op 1 september.

Er is veel interesse in de bijlen en kettingzagen, maar de populairste loten zijn toch wel de zeven ambulances en de vier brandweerwagens die geveild worden. Volgens Jasmien O, woordvoerster bij brandweerzone Antwerpen, is de kans echter klein dat je als particulier zo'n ambulance op de kop kan tikken. "Er is altijd zeer veel interesse van andere hulpverleningszones, of mensen die aan secundair (niet dringend) ziekenvervoer doen. Die bieden dan vaak het meest, en sowieso bekijken we wat de nieuwe eigenaar van plan is met het materiaal. We overleggen dan of de kentekens, zwaailichten en dergelijke mogen blijven staan. Indien ze niet meer voor hulpverlening gebruikt zullen worden, worden de ambulances of brandweerwagens volledig gestript." Maar proberen mag altijd, voegt ze eraan toe. Je weet maar nooit... "En bij zaken zoals het sportmateriaal maak je zeker kans, want daar maakt je beroep niets uit."
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • ik ikke

    Zulke wagens moeten richting schroot en de pers binnen je weet nooit in welke handen die terecht komen.

  • Kbentierkotsebeu

    k ga er direct eentje halen , gedaan met in de file staan .

  • Ingrid Vantroostenberghe

    Breng de slechteriken niet op ideeën

Meld een bug