Wie schreef 'NMBS rammelt met uw voeten' in trein?


"La SNCB vous emmerde"
Treinreizigers hebben gisterochtend op een trein van Oostende naar Eupen de leuze 'La SNCB vous emmerde' (De NMBS rammelt met uw voeten, nvdr) op infoborden ontdekt. De zin werd gefilmd en creëerde een buzz op sociaalnetwerksites. De NMBS is een onderzoek gestart. Volgens de woordvoerder van de spoorwegmaatschappij zal de schrijver van de leuze strafrechterlijk worden vervolgd.

"Er is een onderzoek gestart. Het eerste wat we nodig hebben is een verslag van de treinconducteur die vaststelt wat er gebeurd is." De informatieborden worden aangestuurd door een vergrendeld kistje. "In dat kistje worden de treingegevens gecodeerd door een conducteur. Deze kan aanvullende informatie toevoegen, zoals bijvoorbeeld, een uitzonderlijke halte", verklaart de woordvoerder. "Naar alle waarschijnlijkheid, heeft iemand toegang tot dit systeem kunnen krijgen en dit onbeleefde bericht gecodeerd."

"We kunnen hiermee niet lachen"

Op dit moment is de dader nog niet gevonden. "Alles hangt af van de treinconducteur. Deze moet alles doorgeven aan zijn verantwoordelijke die op zijn beurt het zo snel mogelijk moet doorgeven aan de spoorwegpolitie", voegt de woordvoerder eraan toe. "We kunnen hiermee niet lachen", aldus de woordvoerder die ook aangeeft dat misbruik van het berichtensysteem als een misdrijf beschouwd wordt door de spoorwegpolitie. "Wanneer de identiteit van de schrijver van het berichtje bekend is, zal de NMBS een klacht indienen."