Wie na middernacht Antwerps studentencafé binnen wil, moet eerst 5 euro aan drankbonnetjes kopen

Google Street View
Het bekende Antwerpse studentencafé De Prof lanceert een opmerkelijke maatregel tegen overlast. Studenten die het café na middernacht betreden, moeten eerst voor vijf euro aan drankbonnetjes kopen, meldt ATV.

De uitbaters zien te vaak hoe studenten op kot of op straat zich 'indrinken' en vervolgens al flink dronken het café pas 's nachts betreden waarna ze niets meer consumeren. "We gaan geen inkom vragen, want we zijn geen discotheek. We vragen wel aan iedereen die het café na middernacht binnen wil komen om voor vijf euro drankbonnetjes te kopen", luidt het. De maatregel geldt van maandag tot donderdag. Een uitzondering is er voor praesidia en vaste klanten.

De Prof is een van de weinige overgebleven studentencafés in Antwerpen. In de afgelopen jaren gingen heel wat studentenkroegen zoals Hill Diar, Den Doedelzak, Den Uil en Vettige Swa failliet. Veel studenten bouwen liever op hun eigen kot een feestje en doen voor de drank een beroep op nachtwinkels. Ook het rookverbod, de concurrentie met discotheken en een veranderd uitgavenpatroon bij studenten worden als oorzaken gezien.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Boedts

  ja pedro ,als ge geen 5 euro in je zakken hebt om middernacht moet je maar gaan slapen ,die mensen zonder geld nemen plaats in van concumenten met centen ,en als je om 24 h geen geld meer hebt dan ben je meestal boven je theewater ,voor mijn part is 5 euro zelf te weinig ,santé

 • Eida Lam

  Ik dacht dat je geen alcohol meer mocht schenken aan duidelijk dronken mensen?

 • raf peeters

  Wahw ,voor 5 € drankbonnen,hoeveel krijg je er dan 2,overigens terecht opmerking, zo'n zaken moeten om 00.00 u dicht zijn zo heb je ook geen overlast.

 • Noella Vancompernolle

  Dan maar tegen de gevel plassen?

 • Stéphane antwerpen

  Feestjes bouwen op hun kot. Met véél overlast voor de buren. En naar huis gaan met veel lawaai op straat. Geen greintje respect voor hun omgeving.