Wie is voor jou dé Belg van 2019?

De 100 Belgen van 2019: wie kleurde jouw jaar het meeste?
HLN De 100 Belgen van 2019: wie kleurde jouw jaar het meeste?
Zoveel Belgen drukten hun stempel op het afgelopen jaar. Maar wie kleurde 2019 het meest? Jij bepaalt. Stem nu voor De 100 Belgen van 2019.

Het verhaal van baby Pia liet geen Vlaming onberoerd, Vincent Kompany werd binnengehaald als de verlosser van Anderlecht en Sophie Wilmès werd benoemd als eerste vrouwelijke premier van België.

Maar wie is voor jou dé Belg van 2019? Wie raakte bij jou een gevoelige snaar, welke Belg maakte jou trots en wie maakte het mooie weer? 

Breng hier jouw stem uit en ontdek de volledige lijst vanaf woensdag 18 december elke dag in Het Laatste Nieuws, op HLN.be en in de HLN-app.
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Lietaert

  Nina Derwael

 • Wilfried Verheecke

  Mijn vrouw zonder twijfel persoonlijkheid van het jaar. Hoe zij voor iedereen in de bres springt.

 • Mieke Vhuyst

  Dries Van Langenhove. Een man voor het volk die zegt waar het op staat. Nog lang geen Filip Dewinter, Vlaanderens beste redevoerder en verstandigste politicus, maar hij is goed op weg. Een sprankeltje hoop in deze laatste fase voor de omvolking onomkeerbaar wordt...

 • loopbrug grijper kraan

  I9kzef,mijn kinderen en kleijnkinderen stellen het goed en mijn vrouw is een parel!!!

 • Eddy Vervaet

  Mijn moeder!