Exclusief voor abonnees

Wie is Joachim Pohlmann (38)? Rechterhand van De Wever, wordt kabinetschef Cultuur bij Jambon

Pohlmann: “Cultuur – in de brede betekenis – is een politiek slagveld geworden”

Joachim Pohlmann en Bart De Wever.
Rob Stevens Joachim Pohlmann en Bart De Wever.
Buiten de Wetstraat is hij vrijwel onbekend, maar Joachim Pohlmann is wel één van de sterkhouders van de N-VA. De partijwoordvoerder is 38, heeft al twee romans geschreven en ook tientallen speeches voor Bart De Wever. En nu wordt hij dus kabinetschef Cultuur van Vlaams-minister president Jan Jambon. “Cultuur – in de brede betekenis – is een politiek slagveld geworden.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Gewoon de man die het ministerie van cultuur en onderwijs moet omvormen tot het ministerie van propaganda. Dat is dan wel eens een verandering. Want een partij ideoloog kan, mag en zal natuurlijk nooit een neutraal beleid voeren.

 • Gino Denil

  Het zijn in het verleden vooral nazi's en communisten geweest die cultuur beschouwden als een politiek slagveld, niet de kunstenaars zelf. En die net als Pohlmann de waarheid herleiden tot het gelijk en het recht van de sterkste. Dat net dergelijke partij ideoloog gebombardeerd wordt op het kabinet van cultuur spreekt voor zichzelf en voor de ware bedoelingen van de N-VA.

 • Marc Serron

  Serron Ik ben 63 en kan zonder studies gemakkelijk de rechterhand van bdw zijn daag mij uit

 • Joseph Bellefroid

  Volgens mij is het spijtig dat de woordvoerder van N-VA Joachim Pohlmann en de Heer Bart De wever voorzitter Van N-VA en Burgemeester van Antwerpen ondanks grote uitspraken de nodige discipline niet hebben om op een fatsoenlijke manier te poseren dan met hun schoenen in een witte zetel en op een tafel. Van voorbeelden gesproken. Doen zij dat thuis ook ? Opsteller: Bellefroid Joseph

 • Jef Pauwels

  Cultuur? Welke cultuurr? Enkel de cultuur van lederhosen en vendelzwaaien zal overblijven. Afschaffen die post, is een grote besparing, mr. Jambon.