Wie is de CD&V-kandidaat die met drie kilogram heroïne werd betrapt? “Redi kreeg het moeilijk toen hij werk kwijtraakte”

Rediart Cankja Kris Peeters
rv Rediart Cankja Kris Peeters
Tot begin dit jaar had Redi Cankja zijn zaken aardig op orde. De man sprak vijf talen, had volop werk als tolk, had twee kleine kindjes, twee huizen in Ekeren en leefde zich in zijn vrije tijd uit als schaker. Tot hij zijn job kwijtraakte als lesgever inburgeringscursussen. “Toen ik hem laatst sprak maakte hij zich zorgen over het verlies van die job. Heeft dat hem in de handen van drugssmokkelaars gedreven”, vraagt Bujar Krasniqi, een Albanese vriend van de Antwerpse CD&V-politicus, zich af.

De 41-jarige Redi Cankja uit Ekeren (Antwerpen) blijft zeker tot in oktober in de Franse gevangenis zitten. Hij werd vorige week samen met de Kosovaarse Shpresa S., uit Deurne (Antwerpen) gearresteerd toen in hun auto 3 kilogram heroïne werd aangetroffen. De vondst gebeurde door de Franse douane bij het Frans-Zwitserse grensstadje Viry in de Haut-Savoie. Het koppel was onderweg naar Zürich. De drugs zaten verstopt in een geheime bergplaats in de auto.

Zowat al zijn kennissen vielen gisteren uit de lucht toen het nieuws bekendraakte. Landgenoot Bujar Krasniqi: “Ik ben teleurgesteld in Redi. Zo ken ik hem niet."

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
57 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Freddy Van Hulst

  Riep die zijn vrouw niet te roepen dat het allemaal niet waar was, dat hare vent er niks mee te maken had,

 • FRANS DE ROUCK

  Twee huizen in Ekeren!!! Die kerel moet van goede komaf zijn! Inburgeringscursussen geven moet duidelijk goed betaald worden. Misschien zijn financiêle staat een s goed doorlichten? Het zou me verwonderen dat dit zijn eerste transport zou zijn geweest. Bij de CD&V zijn er die zweven . Dat poeder is waarschijnlijk niet luchtdicht verpakt.

 • Carla Van Geel

  Tot nu toe is er toch nergens te lezen dat die tolk schuldig was, hij wou chauffeur van die zangeres zijn om bij te verdienen, natuurlijk is dit verdacht maar niemand wacht een veroordeling af om zelf te oordelen. Typ de naam van die tolk of van de zangeres die eigenaar was van de wagen in het zoekbalkje van Franse kranten en nergens is iets te vinden.

 • Tina Colpaert

  Er is werk genoeg alleen moet je willen je handen vuil maken en als je in problemen zit niet te vies zijn maar drugs flauw excuus!

 • Joris Claes

  Hoe kan het da dieje mens 2 huize heeft? Wist ni da ze ne tolk zoveel betaalde. Mss heeft hij altijd al gedealt. Ma ik mag da ni zegge of denke zeker?