Wie heeft Veerle (57) vermoord? Speurders kunnen geen doorbraak forceren in onderzoek

De politie is nog altijd op zoek naar een blanke man van ongeveer 1,84 meter groot, die rond het tijdstip van de feiten werd opgemerkt in de winkel.
RV De politie is nog altijd op zoek naar een blanke man van ongeveer 1,84 meter groot, die rond het tijdstip van de feiten werd opgemerkt in de winkel.
In het onderzoek naar de roofmoord op een winkeluitbaatster in het Oost-Vlaamse Zelzate, is er twee maanden na de feiten nog geen doorbraak. "Het onderzoek loopt volop", zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het lichaam van Veerle Scheerlinck (57) werd op 3 oktober aangetroffen in 't Ateljeeke, een winkel voor school- en kantoormateriaal in de straat Oostkade. De politie en het parket kwamen ter plaatse voor onderzoek. De vrouw kwam op gewelddadige wijze om het leven nadat ze met een mes gestoken werd. 

Een week na de feiten werd een oproep tot getuigen gelanceerd. Omdat de winkel in het centrum ligt en er veel passage was, vroegen de onderzoekers om verdachte personen of handelingen te melden. Dat leverde informatie op, maar geen gouden tip. De federale politie verspreidde daarna nog een robotfoto, maar ook dat leidde niet tot een doorbraak in het onderzoek.

De politie is nog steeds op zoek naar een blanke man van ongeveer 1,84 meter groot, die rond het tijdstip van de feiten in de winkel werd opgemerkt. Hij had een korte onverzorgde baard, donker haar en droeg een zwarte (nep)lederen vest en zwarte schoenen. 

De speurders vragen nog altijd informatie of tips over de dader(s) op het gratis nummer 0800/30.300.

Buurtwinkel 't Ateljeeke in het centrum van Zelzate.
Jurgen Eeckhout Buurtwinkel 't Ateljeeke in het centrum van Zelzate.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter De Baets

  Misschien eens zoeken in het drugsmilieu als men durft tenminste en op voorwaarde dat hij al lang niet in het buitenland zit.

 • Miel Geers

  Hopelijk komt er een snelle doorbraak in dit onderzoek ! en dat de dader nooit meer in slaap geraakt !!

 • Stephen basken

  Nog nooit flits boete gekregen ofwa we zijn 2017 tnx

 • Peter Buyck

  En nu wordt er geroepen op camera's...

 • Stephen basken

  Niks ma dan niks van camera'tjes in de buurd??!!