Wie dit flesje vindt, mag het niet aanraken en moet noodnummer 112 bellen

Politie Sint-Niklaas
De politie van Sint-Niklaas waarschuwt voor een kwijtgeraakt flesje medicatie dat een kankerpatiënt vrijdagvoormiddag in de stadskern is verloren. De medicatie is bijtend voor de huid en kan aanleiding geven tot irritatie.  De politie en brandweer hielden al een zoekactie en waarschuwen inwoners via Facebook.

Een verwarde patiënt verliet vrijdag het ziekenhuis AZ Nikolaas voor een wandeling. Hij was een paar uur op de dool. Toen de man uiteindelijk werd teruggevonden, bleek dat hij een flesje met medicatie was kwijtgeraakt. 

Het gaat om chemokuur voor de behandeling van kanker. Omdat de vloeistof potentieel gevaarlijk is voor anderen, vroeg het ziekenhuis de hulpdiensten in bijstand. De medicatie is namelijk bijtend voor de huid en kan aanleiding geven tot irritatie. Er wordt gevraagd om contact met de ogen of de mond te vermijden en het zeker niet op te drinken. Het flesje werd verloren in de stadskern en heeft de grootte van een colablikje.

Vermoedelijk is het flesje nog iets over halfvol. Wie het flesje aantreft, wordt gevraagd het niet op te nemen of te verplaatsen. Bij vondst moeten de hulpdiensten zo snel mogelijk via 112 of 101 (politie) worden ingelicht. Zij doen vanaf dan het nodige.
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eida Lam

  oei, ik had dat anders direct aan mijn kleuter gegeven , echt waar

 • Ilse Vanhaelemeersch

  Misschien zou er standaard een markering van gevaarlijk materiaal moeten opstaan i.p.v. een blanco flesje.

 • Marcel Van der Meynsbrugge

  Volgens mij is dat een leeg chemo flesje waar ballonnetje met vloeistof op is en dus leeg heb dat 6 weken gehad dus geen cola flesje maar een leeg chemoflesje

 • Eddy Vermeulen

  Omdat er sprake was van een flesje dacht ik eerst dat het de grootte zou hebben van een ampulle of insuline flesje (enkele cm.), maar zo groot als een colablikje, dat moet toch opvallen, ook met de gele kleur.

 • Raoul Hoylaerts

  dat sommige patienten dat moet mee nemen begrijp ik maar half.als dat in de kliniek blijft en hij komt op zijn afspraak is het er toch ook?en dan nog een verwarde persoon?