Ga naar de mobiele website
^ Top

Wie daagde er op op de raad van bestuur van Samusocial? Mayeur en Peraïta

Photo News
Brussels minister-president Rudi Vervoort en de twee bevoegde ministers Pascal Smet en Céline Fremault hebben bij de ontslagnemende voorzitter van Samusocial, Michel Degueldre, de agenda en het verslag van de recente raad van bestuur opgevraagd. La Libre Belgique schreef vrijdag dat de raad vorige week bijeen gekomen is, in aanwezigheid van Yvan Mayeur en Pascale Peraïta.

"Hoe is het mogelijk dat Pascale Peraïta, die niet wil praten voor deze commissie, zich tot op vandaag nog bezighoudt met het dagelijks bestuur van Samusocial, net als Yvan Mayeur. Hebben zij niet de waardigheid om zich niet meer met de vzw bezig te houden?", sneerde Benoît Cerexhe (cdH) vrijdagmiddag in de onderzoekscommissie Samusocial. Hij vertolkte daarmee de verontwaardiging die andere commissieleden in de wandelgangen uitten.

Céline Fremault, die vrijdag na Pascal Smet werd gehoord als collegelid bevoegd voor het daklozenbeleid, verklaarde dat zij samen met minister-president Rudi Vervoort en Smet een brief aan de Samusocial-voorzitter gestuurd had waarin meer informatie over de vergadering van de raad van bestuur gevraagd werd. De drie dringen er bij Degheldre ook op aan om zo snel mogelijk een algemene vergadering te houden. Die moet het ontslag van de raad van bestuur bevestigen en de transformatie van de vzw in een gewestelijk orgaan mogelijk maken.

Twee fasen
De overgang zal gebeuren in twee fasen, legde minister Fremault uit. De algemene vergadering van Samusocial moet een nieuwe raad van bestuur benoemen, die op haar beurt een crisismanager moet aanduiden die het dagelijks bestuur zal uitoefenen.

Daarna moet een ordonnantie genomen worden voor de overdracht van de bevoegdheden van Samusocial naar een nieuwe instelling met een structuur die meer beantwoordt aan de noden van de sector, aldus nog Fremault.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jos Smos

  Ja maar, onze wetgever laat dat allemaal toe blijkbaar. Niemad doet iets. Er is geen leiderschap in Belgie. Straks wordt ik nog jaloers op Turkije, Rusland, Zimbabwe of de VSA !?

 • Karel Flanders

  Naar een nieuwe instelling met andere structuur wil zeggen nog meer postjes

 • peter servranckx

  Zij zullen nog niet genoeg hebben om al op pensioen te kunnen gaan.

 • Janneke Maan

  Zet die 2 smeerlappen tegen de muur. Blijkt enige manier om ze te stoppen.

 • Patrick Bruggeman

  De schaamte voorbij...

Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug