Weyts zet tweekoppige schildpad in de bloemetjes

Rv
In Wielsbeke is de tweekoppige schildpad Kianga officieel door het volledige schepencollege en Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts ontvangen. Dat gebeurde in het kader van Werelddierendag. Een primeur voor de West-Vlaamse gemeente van burgemeester Jan Stevens, want nooit eerder werd een dier officieel ontvangen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is Werelddierendag, en dan kan er al eens iets meer voor de dieren. Een tweekoppige sporenschildpad kreeg alvast een ontvangst van jewelste. Kianga is zes jaar oud en werd grootgebracht door Wielsbekenaar Rony Ryckoort.

Het duo werd officieel uitgenodigd op het gemeentehuis door het schepencollege. Ook Weyts wilde het curiosum met eigen ogen bekijken. Kianga kreeg een officieel diploma, een ereteken en uiteraard ook een vers blaadje sla.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Hoe zit het eigenlijk met de fietspaden Weyts? Of heb je geen tijd met dit onnozel gedoe?

 • Patrick Goebel

  Dat hij hem daar nog maar enkele maanden mee bezig houd, hij heeft genoeg naar de vaantjes gedaan. Ik vraag mij trouwens af waarom er een trajectcontrole is tussen Brussel en Bertem je kan daar amper 90km rijden, of hoe ons geld word verkwist

 • Stavros Kanakaris

  Weyts heeft weer zijn nieuwsiteme. Volgende week, de driepotige geit

 • Jan Raes

  Ideaal voor Benneke, zijn partij heeft wel linken met praktijken van ongeveer 80 jaar geleden om een proefje te gaan doen

 • Hans Plas

  Dat Weyts die schildpad in dienst neemt om oplossingen te vinden voor de verkeersveiligheid. Waarschijnlijk komt het dan wat sneller in orde.