Weyts wil 63 schoolomgevingen veiliger maken

De Prycker
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeert een half miljoen euro om 63 schoolomgevingen in 14 gemeenten veiliger te maken. Het gaat om de eerste schijf van in totaal 10 miljoen euro voor lokale besturen die investeren in de verkeersveiligheid op lokale wegen die langs scholen lopen.

"De omgeving van een schoolpoort moet zo veilig mogelijk zijn. Grote infrastructuurprojecten moeten lange procedures doorlopen, maar kleine ingrepen kunnen veel sneller een concreet verschil maken voor de scholen”, aldus Weyts.

Weyts investeert nu ruim een half miljoen euro om 63 schoolomgevingen in 14 gemeenten veiliger te maken. Het gaat om de eerste schijf van in totaal 10 miljoen euro die aan lokale besturen toegekend wordt volgens het principe '1 euro voor 1 euro': voor elke euro die het gemeentebestuur investeert in de verkeersveiligheid van een schoolomgeving legt de Vlaamse overheid er een euro naast.

Er wordt gemikt op ingrepen die snel gerealiseerd kunnen worden, zoals de plaatsing van anti-parkeerpalen, fietssuggestiestroken, een gevleugeld zebrapad of thermoplastische wegmarkeringen.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raoul Rouma

  Hij heeft geld over en het moet op! Op een verkeersbord meer of minder komt het niet. Het probleem is dat niemand daar nog op let. Overdaad schaadt.

 • Lisette Theunis

  Als ze de vele gevaarlijke diepe putten in mijn Schoolstraat waar geen fietspaden zijn eens eindelijk zouden komen dichtengooien, zou men het risico op ongevallen al heel wat kunnen doen dalen meneer Wyets. Met een fietspad erbij zou men hier al snel spreken van een klein mirakel, waarbij men zijn kind misschien eens met de fiets naar school zou durven sturen..

 • Tom Faes

  Dat hij een schup pakt en zelf begint. Als bouwvakker is hij wellicht veel beter dan als politieker . Deze man verkoopt veel te veel bla,bla.

 • Roger Rymen

  Mr Weyts, veiligheid aan de scholen OK, natuurlijk. Maar wanneer gaan de door u beloofde trajectcontrolesystemen voor de veiligheid nu eindelijk werken? Deze zijn sinds een jaar geplaatst, werken steeds niet maar hebben miljoenen euros gekost aan de belastingbetaler.

 • Jan De Bisschop

  Het verloederen van het verkeersgedrag is het gevolg van een onzinnige overdaad van regels en beperkingen. Het verantwoorde wordt met de overdadige onzin genegeerd. Dat is uw verantwoordelijkheid Mr WEYTS.