Weyts stelt Airbnb in gebreke omdat brandveiligheid panden niet te controleren valt

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) is het beu dat Airbnb weigert om adressen te geven van panden die via het onlineplatform verhuurd worden.
REUTERS Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) is het beu dat Airbnb weigert om adressen te geven van panden die via het onlineplatform verhuurd worden.
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) is het beu dat Airbnb weigert om adressen te geven van panden die via het onlineplatform verhuurd worden. "Zo kunnen wij niet controleren of ze bijvoorbeeld brandveilig zijn." Daarom zal hij Airbnb in gebreke stellen. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag.

Met de ingebrekestelling neemt Weyts het voortouw in Europa. "We geven Airbnb de kans om uit de grijze zone te treden. Doen ze dat niet, dan is dit de eerste stap naar een proces", zegt de minister. Het agentschap Toerisme Vlaanderen straft Airbnb-panden die zich niet aan de regels houden.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  De enige reden dat ze die adressen niet geven is om de belastingdienst op te lichten. Gezien de huidige jacht op zwartwerk is de eis van Weyts volledig gerechtvaardigd. Ongelooflijk dat men deze fraude zo lang heeft gedoogd.

 • Erik Desloover

  zal wel een andere reden hebben !! GELD

 • Jef Lois

  Laap Weyts de pester van auto zitters is ook weer wakker. Het brengt voor hem niks op dan moet hij dwars gaan liggen. Toen gisteren 300 km file er was hoorde je hem niet, dat men de Kennedy tunnel half moet afsluiten voor lampen van 30 jaar oud daar ligt hij niet van wakker. De sukkel.

 • Robert DE REU

  Dacht dat die huichelaar bezig was met het probleem van zijn verlichting in de Kennedytunnel, blijkbaar niet liever nog wat meer mensen pesten, wat een irritant manneken is dit.

 • Filip Vanlaeken

  Dit is de nieuwe economie beste minister. Ik slaap elke nacht in mijn huis, voldoet dat aan de normen ? Als ik op een ander ga heb ik de keuze : airbnb of volgens de regels. Ik weet zelf wel dat airbnb erop of eronder kan zijn. Maar de mensen voelen zich bekocht door het gebrek aan waarde geboden door de economie van gisteren. Taxis, hotels, allemaal veel te duur voor velen onder ons met beperkte koopkracht.