Weyts na kritiek op zijn reactie rond gedode leeuwin: "Wansmakelijk dat parallel met Mawda wordt getrokken"

Photonews, The Guardian
Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het wansmakelijk dat er een parallel wordt getrokken tussen de reactie op de dood van een leeuw in Planckendael en die op het overlijden van de tweejarige Mawda na een politie-achtervolging.

Ben Weyts noemde het doden van de ontsnapte leeuw in Planckendael eerder op de dag "verschrikkelijk en onuitlegbaar". Hij vindt dat er een onderzoek moet komen naar de beslissing van de politie om het dier te doden.

Op de sociale media werd daarna door sommigen de parallel getrokken met de reactie van N-VA op de achtervolging nabij Bergen, die eindigde met het overlijden van het tweejarige meisje door een politiekogel. De partij zou daar volgens critici erg koel op hebben gereageerd. "Blijkbaar roept een neergeschoten leeuw meer woede op dan een neergeschoten kind", stelt bijvoorbeeld CD&V-parlementslid Orry Van de Wauwer op Twitter.

"Het ene leed kan niet tegen het andere worden afgewogen", antwoordt Weyts. "Het is toch niet omdat er groot menselijk leed bestaat, dat je niets mag zeggen over dierenleed?"
254 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  Bernaerts Diane als de politie beveelt te stoppen is men verplicht te stoppen.Of zijn er volgen u voor mensensmokkelaars andere verkeersreglementen.Die ouders zijn de enige schuldige draai het en keer het zoals u wil zij zijn verantwoordelijk voor haar dood.Ge kunt het misschien eens uit testen in het land van hun afkomst een stop bevel van de politie negeren.Het duurt geen 60 km eer de bestelwagen gestopt word wees er zeker van.

 • Christophe Vandepoel

  Bart Demulder Als niet rijke alleenstaande hou ik sinds enkele jaren meer en meer over. De kracht van de verandering? Btw heb nog niet NVA gestemd en ben het ook niet van plan. Misschien ligt het aan u eigen?

 • Nancy Verhoeven

  N-VA is wansmakelijk, mensen zijn minder belangrijker dan wilde beesten.

 • Lea Van Heybeeck

  Segers heeft altijd zijn persoonlijke afkeer getoond voor de N-VA. Dit illustreert hoe journalisten de dag van vandaag te werk gaan, hun eigen visie geven ipv neutraal te blijven. Bijkomend vinden ze zichzelf dan ook zeer belangrijk. Wel Mr. Segers, uw mening interesseert ons totaal niet.

 • Jan Boden

  De kleine Mawda was het slachtoffer van mensensmokkelaars en niet van onze politie. Dat heeft de N-VA willen benadrukken maar ze heeft altijd haar dood sterk betreurd. Wat Segers nu wil insinueren is je reinste vuilspuiterij die neigt naar plat populisme.