Weyts investeert 12,3 miljoen euro in energiebesparing op 123 scholen

ShutterStock
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 12,3 miljoen euro in energiebesparende projecten in 123 scholen. Het gaat onder meer om isolatie, hoogrendementsglas en hoogrendementsketels. 

Door de investering kan 3.688 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden worden en dalen de werkingskosten voor de scholen. "We besparen op de uitstoot én de energiefactuur van onze scholen", zegt Weyts.

Renderen

Investeringen in energiebesparende maatregelen renderen volgens Weyts twee keer. "Ze zijn goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van onze scholen", klinkt het.


De scholen komen zowel uit het vrij gesubsidieerd onderwijs als het stedelijk onderwijs van Antwerpen en Gent.
Het gaat om 32 scholen in West-Vlaanderen, 24 in Oost-Vlaanderen, 40 in de provincie Antwerpen, 11 in Vlaams-Brabant, 12 in Limburg en 4 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Jacobs

    Wat een Belgenmop weer. 100.000€ per school als 'investering'. Wat moet je daarmee? Krijgen ze allemaal een veranda misschien? Want dat is zo ongeveer het maximale wat je als school kan doen met 100.000€.

  • frans Venloo

    Hij zal steeds aan ons belastingsgeld blijven zitten zolang hij kan .Dat schijnt zijn bezigheid te zijn .