Ga naar de mobiele website
^ Top

Weyts: "Geef chauffeurs die nascholing volgen een verzekeringsbonus"

Minister van Mobiliteit Ben Weyts.
photo_news Minister van Mobiliteit Ben Weyts.
Bestuurders die na het behalen van hun rijbewijs een nascholing volgen, zouden een bonus moeten krijgen in hun verzekeringspremie. Zo'n bonus zou een positieve stimulans kunnen zijn om mensen aan te zetten zich bij te scholen en te komen tot een veiliger verkeer. Dat heeft minister van Mobiliteit Ben Weyts aan de VRT-radio gezegd in de marge van een actie rond verkeersveiligheid in Edegem. Mensen verplichten op latere leeftijd opnieuw het rij-examen af te leggen, vindt Weyts dan weer geen goed idee, zo voegt hij er bij Belga aan toe.

Bestuurders die voorzichtig en ongevalvrij rijden, worden nu al via het bonus-malussysteem door hun verzekeraars beloond met een lagere verzekeringspremie. Maar minister van Mobiliteit Ben Weyts wil nu in overleg met de verzekeraars bekijken of er ook een bonus kan komen voor bestuurders die op latere leeftijd een nascholing volgen.

"Ik wil samen met de verzekeraars kijken in welke mate we een bonus kunnen geven indien mensen na het behalen van hun rijbewijs een opleiding volgen", legt hij uit. Volgens Weyts gaat het om een "positieve maatregel" die ook voor de verzekeraars interessant zou kunnen zijn.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug