Weyts bevestigt dat tunnels Reyerscomplex eind maart weer open gaan

BELGA
Twee van de drie tunnels aan het Reyerscomplex in Brussel gaan eind maart weer open. Dat heeft minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) geantwoord op een schriftelijke vraag van Marino Keulen (Open Vld). De derde tunnel volgt eind juni.

Vier van de zes Reyerstunnels worden gerenoveerd en krijgen onder meer een nieuwe dakbedekking. De tunnel die van de E40 richting Meiser loopt, is alweer open. Marino Keulen hoorde van minister Weyts dat nog twee andere tunnels binnenkort opnieuw open gaan. "Vanuit Reyers-Meiser en Reyers-Montgomery richting de E40 zullen beide tunnels opengesteld worden eind maart", zegt Keulen. 

"De derde tunnel vanuit Reyers-Montgomery richting Montgomery volgt eind juni. Dit uiteraard onder voorbehoud van de voortgang van de werken.”

Keulen spreekt over positief nieuws voor de vele pendelaars die dagelijks Brussel binnen rijden via de E40 vanuit Leuven.

Overzicht:

Op de website van Brussel Mobiliteit staat een planning:

Reyers-Meisertunnel

- Richting Meiser: tunnel open

- Richting E40: afgesloten tot eind maart 2019

Reyers-Montgomerytunnel

- Richting E40: afgesloten tot eind maart 2019

- Richting Montgomery: afgesloten tot juni 2019

Belliardtunnel en Reyers-Centrumtunnel

- Werken afgerond, twee rijstroken beschikbaar

.
Brussel Mobiliteit .1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick morel

    Hallo positief nieuws voor de pendelaar, straks treed die farce van Pascal Smet in werking, nog meer files. Weyts en Smet twee automobielhaters en gebuisde politici maar dat wisten we al.