Wetteren verbiedt confetti op carnavalstoet voor kinderen

thinkstock
Het gemeentebestuur van Wetteren ­verbiedt morgen confetti en slingers tijdens de jaarlijkse carnavalstoet voor kinderen. De politie zal een oogje in het zeil houden en ­indien nodig ingrijpen. "Zondag mogen ze al genoeg gooien", zegt de burgemeester. "We kunnen blijven vegen."

Nadat Wetteren in 2012 op een plein al een voetbal­verbod invoerde omdat de spelende kinderen er bij de buren voor overlast zorgden, pakt de Oost-Vlaamse gemeente opnieuw uit met een opmerkelijk verbod. ­Tijdens de traditionele kindercarnavalstoet mogen de kinderen niet met confetti of slingers gooien. Alle Wetterse scholen werden daarover per brief ingelicht.

"Het College van Burgemeester en Schepenen kan de organisatie van dergelijke ­initiatieven appreciëren, maar wil er wel op wijzen dat bij de ­organisatie van Carnavalstoeten het niet toegelaten is confetti en serpentines op de openbare weg achter te laten", aldus de bewuste brief. "Wij willen u daarom bij de organisatie van een dergelijke stoet met de schoolkinderen wijzen op dit verbod."

LEES ER MEER OVER VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE.