Wetsdokters: "Nathalie werd verkracht en dan gewurgd"

Op de vijfde dag van het proces tegen Abdallah Ait Oud voor het Luikse hof van assisen kwamen deze voormiddag de wetsdokters aan bod. De dokters bevestigden dat Stacy en Nathalie werden gewurgd. Nathalie werd verkracht vooraleer ze overleed.

Voor de ouders zouden de getuigenissen van de dokters te pijnlijk geweest zijn. Enkel Catherine Dizier, de moeder van Nathalie Mahy, was aanwezig in het gerechtshof.

Stacy vermoedelijk gewurgd
Beide meisjes werden vlakbij een spoorweglijn teruggevonden. Het lichaam van Stacy Lemmens was bij de ontdekking al in een gevorderde staat van ontbinding, aldus het rapport van wetsdokter Phillipe Boxho en zijn collega's. De wetsdokters konden evenwel aan de hand van haar wonden niet besluiten of ze verkracht werd. Volgens de experts was de doodsoorzaak van Stacy vermoedelijk wurging.

Sporen van een val
Het lichaam van Stacy was gedeeltelijk aan de oppervlakte gekomen. Op haar lichaam werden sporen van wurging vastgesteld. Op haar rechterarm werden sporen teruggevonden waar ze vastgegrepen werd. Op haar benen en ellebogen vertoonde ze de sporen van een val.

Anaal verkracht
Ook het lichaam van Nathalie was in een gevorderde staat van ontbinding. Haar lichaam was volledig aan de oppervlakte gekomen in een geul. Bij haar luidt de doodsoorzaak wurging. Nathalie werd wel verkracht vooraleer ze overleed. Naast sporen van slagen en stoten in het aangezicht toonde het onderzoek aan dat het meisje anaal verkracht werd. Het lichaam van Nathalie vertoonde eveneens sporen van een val. Aan haar schouders werden sporen teruggevonden waar ze vastgegrepen werd.

Podiumverhaal is fabeltje
Volgens Boxho kunnen de kneuzingen aan de armen van beide meisjes veroorzaakt zijn doordat een persoon hen tegelijkertijd aan de arm vasthield. De sporen kunnen niet veroorzaakt zijn doordat iemand hen geholpen zou hebben om een podium te beklimmen.

Geen sporen van drugs
De gerechtsdokters bepaalden het tijdstip van overlijden tussen 15 dagen en drie weken voor de ontdekking van de lichamen. Daardoor zouden ze tussen 7 en 13 juni overleden zijn. De meisjes verdwenen in de loop van de avond van 9 juni 2006. Volgens toxicologisch onderzoek van professor Corine Charlier werden in de lichamen van beide meisjes geen sporen van drugs of geneesmiddelen teruggevonden.

Schrammen bij Ait Oud
De schrammen en schaafwonden die bij Ait Oud werden vastgesteld, werden volgens wetsdokter Boxho veroorzaakt door planten zoals braamstruiken of doornen. De beschuldigde had ook een schaafwonde op het zitvlak, veroorzaakt door een ruw oppervlak zoals beton.

Operator leugendetector
Voor de wetsdokters aan bod kwamen, getuigde ook de man van de civiele bescherming die de lichamen ontdekte. Deze namiddag wordt het proces hervat. Dan komen andere speurders aan bod, onder wie de operator van de leugendetector. (belga/eb)

Wetsdokters Philippe Boxho (m) en Jean Poesmans (r) getuigen op de vijfde dag van het proces.
Wetsdokters Philippe Boxho (m) en Jean Poesmans (r) getuigen op de vijfde dag van het proces.