Wetsdokter: "Aanvaller commissaris had wel degelijk voorwerp in hand"

Vrouw die commissaris bekogelde opgepakt en verhoord

De man die hoofdcommissaris Pierre Vandersmissen dinsdag na de nationale betoging in Brussel neersloeg, had wel degelijk een voorwerp vast. Dat zegt de wetsdokter na een onderzoek, meldt VTM Nieuws. De Brusselse politie heeft ook een vrouw opgepakt.

Vandersmissen liep een wonde aan het hoofd en een blauw oog op. Aanvaller Tanguy F. gaf zich aan, maar beweert dat hij geen wapen gebruikte. De wetsdokter stelt na een onderzoek echter dat de verwondingen van de commissaris niet veroorzaakt kunnen zijn door een slag met de blote vuist.

Uit een analyse van de beelden valt bovendien af te leiden dat Tanguy F. het hoofd van de commissaris waarschijnlijk raakte met een metalen object, dat na de slag op de grond valt. Hij moet op 17 juni verschijnen voor de correctionele rechtbank.

BELGA

Vrouw opgepakt
Intussen werd ook duidelijk dat een tweede persoon de commissaris bekogelde, toen die al roerloos op de grond lag. Het gaat om een vrouw met een rode sjaal. Ze gooit een voorwerp, vermoedelijk een blikje, dat afketst op de rug van Vandersmissen.

"Die vrouw kon de dag na de feiten al geïdentificeerd en opgepakt worden", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Zij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en is na haar verhoor door de parketmagistraat vrijgelaten. We moeten nu bekijken of we haar vervolgen."

AP
AP