Exclusief voor abonnees

Wetgeving zegt niets over borstvoeding geven in het openbaar: wat mag dan wel en wat niet?

 Leila Mirbagher (31) en dochtertje Sara.
De Prycker Leila Mirbagher (31) en dochtertje Sara.
Mag borstvoeding altijd en overal, in het openbaar? Ook in een zwembad? De Belgische wet zegt daar eigenlijk niets over. Dat zou discussies zoals bij Sportoase Leuven nochtans makkelijker maken. “Nu zijn we heel erg zoekende”, weten sociologen. “Zolang de borst een zeer geseksualiseerd lichaamsdeel blijft, zal dit gevoelig liggen.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peeters Freddy

  Als borstvoedi g mag dan mogen mijn kinderen chips eten in het zwembad !. Hoe belachelijk doet die moeder toch.

 • Stephan Van den Berghe

  GEZOND VERSTAND ... ipv te willen shockeren, kan je evengoed borstvoeding geven in openbare plaatsen, maar tenminste een beetje discreet als er plaats voor is en ook voorgesteld wordt. Al de rest is zuivere provocatie, punt.

 • Joanna Doms

  Aan de honderden reacties op dit artiekel Is het overduidelijk dat dit volgens de publieke opinie niet kan owv het hygienische aspect. Die blote borst daar hebben weinigen een probleem mee. Ook dit is democratie niet?

 • Lot Claeys

  Borstvoeding moet maximaal worden aangemoedigd. Het staat wetenschappelijk vast: de ALLERBESTE voeding voor babies!

 • Kris Verbeek

  IN een zwembad is toch anders dan aan de kant uit het water. Ik heb mijn kinderen ook borstvoeding gegeven maar geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht om dat IN een zwembad te doen. Is er ergens meer onhygienisch?