West-Vlaamse supermarkt verkoopt illegale geneesmiddelen

De farmaceutische inspectie is een onderzoek gestart naar een Poolse supermarkt in Roeselare. Dat bericht VTM Nieuws. In de supermarkt werden Poolse geneesmiddelen teruggevonden met Poolse opschriften. Dat is in ons land verboden. 

In een Poolse winkel in Roeselare kan je niet alleen maar voeding en drank kopen. Je kan er ook Poolse geneesmiddelen kopen met Poolse opschriften maar dat is verboden in ons land. In België mogen alleen apothekers medicijnen verkopen. Daar moet ook een bijsluiter bij zijn in zowel het Nederlands, Frans en het Duits. Als een geneesmiddel hier niet aan voldoet, is het verboden in ons land. 

VTM Nieuws kon met een verborgen camera enkele medicijnen kopen met Poolse opschriften. "Als u met een Poolse kassière praat en vertelt dat u sterke hoofdpijn heeft, of een andere klacht, dan kan zij dat niet op een juiste manier evalueren of dit product voor u het meest geschikt is. Ze kan ook niet evalueren of er niet iets ernstiger aan de hand is", dat vertelt Lieven Zwaenepoel van de apothekersbond.

Geen namaak

De producten zouden wel echte Poolse medicijnen zijn en geen namaak, dat blijkt uit de eerste vaststellingen. Dat maakt het gezondheidsrisico gelukkig al minder groot. Het Geneesmiddelenagentschap (FAGG) zal de geneesmiddelen wel snel uit de rekken halen omdat ze niet voldoen aan de norm. 

De supermarkt riskeert een boete voor de illegale verkoop. De Nederlandse eigenaar van de Poolse supermarkt was nog niet bereikbaar voor een reactie.

Screenshot VTM Nieuws73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Baldr VanHoek

  Politici hebben het toch toegelaten in andere sectoren al zo'n 17 jaar dat mensen hier uit het buitenland hun gangen konden gaan. Wij moeten onze talen kennen, maar buitenlanders mogen hier doen wat ze willen. Terugvallen op wetgeving terwijl men toch Europa erkent, ze zijn het allemaal wel een beetje kwijt geraakt de wetgever.

 • Patrick Duyck

  Viviane kijk eens naar de hoeveelheid werkzame stof in de medicijnen van Holland en vergelijk

 • VIVIANE bastenie

  Aan Patrick Duyck,De medicijnen die ik regelmatig in een Nederlandse supermarkt koop zijn kwalitatief even goed dan die hier 3 keer duurder worden verkocht,dus kom niet af dat goedkopere medicijnen slechter zijn ,oké in sommige andere landen vertrouw ik het ook niet helemaal.Het gaat er mij niet om ,maar je kan niet alles over een kam scheren.

 • Walter De Vuyst

  Wat wil je ? Poolse werknemers worden uitgebuit door hun West-Vlaamse werkgevers en werken aan een hongerloon van 5 Euro . Hun slaapgelegenheid bestaat meestal uit een rudimentaire barak . Men kan van deze mensen niet verwachten dat ze zich medicatie aanschaffen in een dure Belgische apotheek met zo'n armtierig loon.Ondertussen blijven de West -Vlaamse patroons uitblinken door hun gierigheid.

 • Eddy Bryon

  Gameverslaving is een ziekte , maar goedkope medicijnen mogen niet ??? Ik denk dat Maggie de pedalen kwijt is !!!