West-Vlaamse boer opgelicht: "Op half uur tijd was dreef bedekt met minderwaardig asfalt"

De politie waarschuwt voor dit soort oplichters.
Jelle Houwen De politie waarschuwt voor dit soort oplichters.
Een 42-jarige landbouwer uit de Kloefhoek in Lo is liefst 5.500 euro kwijt aan twee malafide mannen die bij hem asfalt kwamen gieten. Toen Hendrik aan het werk was in zijn koeienstal benaderden twee mannen van rond de 30 jaar hem die Nederlands en gebrekkig Engels spraken. Ze vertelden dat ze net een groot werk hadden opgeleverd in Diksmuide en nog met een restje asfalt zaten. 

Omdat de toegangsdreef naar het erf van Hendrik en zijn ouders in het begin wat putten vertoonde boden ze aan die te vullen met het asfalt. Hendrik zag er geen graten in maar had wel door dat het asfalt niet van de beste kwaliteit zou zijn. Omdat het maar om een restje gingen voor de putten liet hij begaan. Zelf ging hij terug aan het werk maar een half uur later stonden de mannen er terug. Wat bleek? In amper een half uur tijd hadden ze de volledig dreef van 150 meter overgoten met kiezelsteentjes en een mengsel van lijm. Het ging om minderwaardig asfalt dat helemaal niet effen en glad is. 

De mannen eisten 5.500 euro voor hun werk en kwamen erg dreigend over. Omdat Hendrik vreesde dat ze een wapen zouden bijhebben liet hij de mannen met een van de ouders naar de bank vertrekken om het geld af te halen. Daarna verdwenen ze. 

De politie werd erbij gehaald maar veel konden die niet meer doen. De oplichters lieten wel een borstel achter maar daarop zaten geen vingerafdrukken. De politie bevestigt dat Hendrik opgelicht was en heeft weet van verschillende feiten in gans de provincie. Enkele jaren geleden dook het fenomeen ook al hardnekkig op. Toen ging het om een malafide bende uit Ierland. De politie waarschuwt iedereen om zeker de oplichters niet te laten doen en meteen de politie te bellen.
107 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hilde borghs

  Dit is een klassieke oplichterstruc, gek dat er nog altijd mensen zijn die daar intrappen!

 • Margaretha Mestdagh

  Boerenbedrog !

 • Ingrid Derveaux

  Wij hebben deze mannen 2 jaar geleden ook aan de deur gehad maar er niet op in gegaan. We hebben dan ook meteen de politie verwittigd. Hun uitleg ivm dat ze nog een restje over hadden was identiek. Inderdaad ook Engelstalig en reden zelfs met Engelse nummerplaat.

 • MYRIAM VERVAET

  Dit is nochtans al genoeg in de media geweest !! Een malafide bende die Engrls spreekt en toevallig aan de deur komt om uw oprit met een rest van tarmac uw oprit willen verfraaien !! Niet op ingaan en onmiddellijk politie verwittigen en desnoods foto's nemen van auto en de personen. Ze zullenvvlug vertrekken .

 • SILVIE-ANN SEYNHAEVE

  In de bank krijg je geen 5500 euro meer cash mee, bovendien kan ik dat in BNP Paribas al helemaal niet krijgen en zeker niet stante pede.