West-Vlaams gouverneur pleit voor privébewaking rond voetbalstadions

vmma
Gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen wil niet dat de politie nog langer moet instaan voor de veiligheid rond voetbalstadions. Dat is te duur, zegt hij, en niet de taak van het korps. Decaluwé stelt voor om privéfirma's in te schakelen en de voetbalclubs mee te laten betalen. Maar dat zien de clubs niet zitten.

Politieagenten waken al jaar en dag over de veiligheid rond onze voetbalstadions. Maar dat kost de politiezones handenvol geld. Om een idee te geven: de politie-inzet voor alle thuiswedstrijden van Club Brugge kostte in 2015 meer dan twee miljoen.

Veel te veel, vindt gouverneur Decaluwé van West-Vlaanderen. Hij wil dat privé-beveiligingsfirma's die politietaken overnemen, en dat de clubs minstens een deel van die kosten zelf betalen. De gemeenten, die de politie financiert, zouden veel geld kunnen besparen.

Maar toch vinden zij de inzet van privé-firma's geen goed idee. De voetbalclubs hebben nu al eigen stewards in het stadion. VTM NIEUWS heeft verschillende clubs gevraagd of ze ook willen betalen voor de veiligheid buiten het stadion, maar niemand wou of kon officieel reageren. Tussen de regels is wel duidelijk dat ze dat niet zien zitten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Adriaensens

  Huurlingen inzetten bij sportmanifestaties, voetbal is dan toch oorlog.

 • Annie Vandeputte

  laat de voetballers maar betalen voor hun veiligheid en die van de supporters, worden genoeg betaald , ne keer zien hoe content ze zijn met hun supporters en hoeveel ze ervoor over hebben

 • frans Venloo

  Niet meer als juist dat zij hun evennementen zelf bewaken alsmede de orde handhaven. Als men ziet welke sommen zij spenderen aan spelers en hun wedde zal dit maar een peulschilletje zijn . Ik ben benieuwd .

 • Erwin De Baetselier

  Onze maatschappij geeft handenvol geld uit aan dit spelletje. De politieagenten zijn dan nog maar het topje van de ijsberg: de belastingvrijstelling voor sponsors, speciale pensioen en belastingregelingen voor spelers, mensenhandel, ... De voorbeeldfunctie is ook zeer gering - 22 egoisten - parasieten 90minuten per week zien spelen en nadien met een dure vriendin en sportwagen het geld zien verbrassen in de Carré.

 • armand mudah

  goed idee direkt invoeren als ze miljoenen kunnenbetalen aan spelers kunnen die paar miljoen voor beveiliging er ook wel vanaf ,