Ga naar de mobiele website
^ Top

Wesphael heeft geen geld om belastingen te betalen. Hij eist nu 50.000 euro terug van familie Véronique Pirotton

BELGA
Maandag kreeg de familie van Véronique Pirotton een bericht van de deurwaarder in de bus. Daarin eist Bernard Wesphael 50.000 euro terug, een som die deel uitmaakte van het loonbeslag dat was ingesteld voor zijn proces. "Dit doet pijn", zegt Nadine Pirotton, zus van de overledene. "Dat geld was bestemd voor Victor, het zoontje van Véronique."

Op 3 juli 2014, op het moment dat Bernard Wesphael in de gevangenis van Brugge zit op beschuldiging van moord, verkrijgt de familie Pirotton dat er in afwachting van het verdict 50.000 euro afgehouden wordt van de ontslagvergoeding van 150.000 euro die de voormalige gedeputeerde heeft ontvangen. In het geval van een veroordeling van Wesphael zou het geld gebruikt worden om de studies van Victor te betalen. De jongen was 15 jaar op het moment dat hij zijn moeder in onduidelijke omstandigheden heeft verloren.

In die tijd verzette de politicus zich eerst tegen dat loonbeslag om wat later dat verzet te laten varen. De familie Pirotton ging er dus van uit dat die som altijd voor Victor zou zijn, wat er ook gebeurde. Wesphael beschouwde de jongen immers als zijn eigen zoon.

"Nee, dat heb ik nooit gezegd", nuanceert de vrijgesproken politicus die hierover gisteren gecontacteerd werd door de Waalse pers. "In die periode dacht ik dat we het er nooit meer moesten over hebben en dat het misplaatst zou zijn om over geld te praten in dergelijke dramatische omstandigheden. We zouden dat wel na het proces regelen."

Meer over


Gesponsord

Meld een bug