Werkstraf voor vrouw die ex-vriend van de weg reed omdat hij haar bedrogen had

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
De vrouw die in 2015 haar ex-vriend met zijn auto de gracht inreed omdat hij haar bedrogen had, heeft een werkstraf van 170 uur gekregen van de Tongerse strafrechter.

De 29-jarige vrouw uit Tongeren kwam begin maart 2015 rond twee uur 's nachts bij haar toenmalige vriend aan en zag een vreemde auto op de oprit staan. Toen ze door het raam van de slaapkamer keek, zag ze hoe de man het bed deelde met een andere vrouw. Uit wraak bekraste ze de auto van die vrouw.

De dag nadien kwam de vrouw haar toenmalige vriend toevallig met de auto tegen. Ze zag dat er iemand naast hem zat en tikte een paar keer met haar bumper tegen de zijne. Daardoor belandde haar ex-vriend en diens nieuwe vriendin in de gracht. Toen de man uit zijn auto kroop, werd hij bijna opnieuw van de weg gereden. De vrouw stapte vervolgens uit haar auto, schold hem en zijn nieuwe vriendin de huid vol en verkocht hem een klap in zijn gezicht.

Na het incident werd de wegpirate een tijdlang aangehouden om daarna onder voorwaarden opnieuw vrij te komen. Het openbaar ministerie vroeg vorige maand een straf van veertien maanden. Als de vrouw de opgelegde werkstraf niet binnen het jaar uitvoert moet ze alsnog twaalf maanden de cel in.

Aan haar ex-vriend en de vrouw wiens auto ze bekraste moet ze een schadevergoeding betalen van respectievelijk 250 en 1.888 euro vermeerderd met de gerechtskosten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jack Hoeben

    Gewoon den bak in met dat mens!Twee maal iemand in levensgevaar brengen en dan een werkstrafje!!!Wat worden vrouwen hier in België toch zo zacht gepamperd door de justitie!Ze zijn zo lief meneer!Gewoon lachwekkend

  • aaron lammens

    Een gebroken hart kost veel geld niet waar?