Werkstraf voor bestuurder (18) die bijna politie-inspecteur omver reed

ANP XTRA
De Antwerpse strafrechter veroordeelde vandaag Imran K. (18) tot een werkstraf van 120 uur voor gewapende weerspannigheid. De jongeman probeerde zich aan een politiecontrole te onttrekken en reed bijna een inspecteur omver. De Volkswagen Polo van de beklaagde werd verbeurd verklaard.

De politie werd op 30 augustus 2018 naar het pleintje aan de Corneel Franckstraat in Deurne geroepen, waar een aantal jongeren voor overlast zorgde. Toen de inspecteurs richting het groepje gingen, hoorden ze een auto starten op een oprit naast het pleintje. Ze vermoedden dat iemand zich aan de controle wilde onttrekken en een van de politiemannen liep naar de oprit. 

Hij deed met zijn zaklamp teken naar de bestuurder dat hij moest stoppen, maar die kwam in volle vaart op hem afgereden. De inspecteur trok daarop zijn vuurwapen. Hij zag de beklaagde lachen en met zijn hoofd schudden. De politieman besloot om niet te vuren en kon net op tijd wegspringen. "Hij beseft niet hoe dicht hij bij een kogel kwam", vertelde de inspecteur bij de behandeling van de zaak. Hij kreeg een morele schadevergoeding van 350 euro toegekend. 

Tijdens zijn vlucht reed de bestuurder nog bijna twee mensen aan in de Florent Pauwelslei. De politie vond nadien de wagen wat verderop terug. De auto was op naam van Imran K. ingeschreven. De jongeman verklaarde in zijn verhoor dat hij niet wist dat er een politieman op de oprit stond, omdat er met een zaklamp in zijn ogen werd geschenen. Hij betuigde zijn spijt en zei dat het nooit zijn bedoeling was om de agent omver te rijden.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • birg prokali

  noemen ze dat een straf ???? Normaal verdient die man MINIMUM 4 jaar dwang arbeid !

 • Brianna Dams

  Ik begin mij af te vragen of die rechters in die excuses trappen? Dat zijn natuurlijk leugens. Kan je zo naeif zijn?

 • Eric Vaeske

  @ Yves van Rossem : niet veel kaas gegeten van strafrecht precies. Poging tot plegen van een misdaad is altijd strafbaar. Er is poging van zodra er een begin van uitvoering is.

 • Bob VERSCHUEREN

  Nadat hij de politieman bijna omver reed, en daarna nog eens twee andere mensen werd zijn voertuig teruggevonden. Blijkbaar was meneerke dan toch gaan lopen. Dat zal ook niet zijn bedoeling geweest zijn zeker ? Iemand opzettelijk omver rijden noem ik geen gewapende weerspannigheid maar poging doodslag ! 120 uren werkstraf...wat een lachtertje !

 • Jan De Maeyer

  Had zijn naam Bart, Joris of Corneel geweest had jij wel gezeten. Dit gaat niet blijven duren jongens.