Werkstraf van 90 uur voor zinloos geweld

Een 27-jarige man uit Hasselt is voor een geval van zinloos geweld door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur en een boete van 300 euro. De vervangende celstraf voor de werkstraf bedraagt zes maanden. De man zat als passagier in een wagen met achter het stuur een 28-jarige Genkenaar, die zichzelf in december 2014 in een vol café via een soort Russische roulette van het leven beroofde. Ook die Genkenaar werd gedagvaard, maar gezien zijn overlijden is de strafvordering vervallen.

De twee beklaagden zaten op 15 november 2013 in de wagen, en deden zich tegoed aan een fles whisky. Een andere weggebruiker kreeg in Houthalen-Helchteren te maken met het agressieve duo. De man kreeg enkele rake klappen, waaronder een kopstoot.

Volgens de verdediging van de Hasselaar is de 27-jarige nu op het goede pad, want hij werkt bij een verhuisfirma en woont samen met zijn zwangere vriendin. Gezien deze gunstige vooruitzichten achtte de rechtbank het aangewezen de twintiger een werkstraf op te leggen.