Werkonderbreking Aviapartner op Brussels Airport afgelopen

VTM Nieuws
het personeel van Aviapartner op de luchthaven van Brussels Airport heeft deze middag het werk neergelegd. De vakbonden en directie zaten maandagavond samen en vergaderen dinsdag om 10 uur voort. "Het gaat in de goede richting", zegt Sophie Crombain van de liberale vakbond ACLVB. Anke Fransen van Brussels Airport bevestigt dat de werkonderbreking afgelopen is.

Volgens Crombain draait het conflict rond meer dan één probleem. "Het personeel is de onderbezetting en problemen met het materiaal beu. Bovendien willen ze ook een nieuwe parking, want de huidige ligt te ver af van de luchthaven", zegt Crombain. Ook zou het personeel het niet langer aanvaarden dat er geen airconditioning is bij dit warme weer, voegt de vakbondsvrouw er nog aan toe.

Maandagavond zaten vakbond en directie reeds rond de tafel. Dinsdag zitten beide partners opnieuw samen, zegt Crombain.

De werkonderbreking bij Aviapartner duurde van 16 uur tot 20 uur en zorgde voor hinder op Brussels Airport. "Aviapartner staat op Brussels Airport in voor het wegduwen van vliegtuigen van de parkeerplaats en de bagageafhandeling. Hun taken zijn tijdens de onderbreking niet overgenomen geweest, waardoor er hinder was voor verschillende vluchten", aldus Fransen. Hoeveel vluchten en reizigers getroffen werden door de actie, is niet duidelijk.