Werknemer die baas doodt, al veroordeeld voor schietpartij: "Als die man werk heeft, blijft hij op rechte pad, dacht Luc"

Slachtoffer Luc Vuylsteke met zijn dochtertje.
rv Slachtoffer Luc Vuylsteke met zijn dochtertje.
Een 52-jarige aannemer uit Deurne (Antwerpen) is om het leven ­gebracht door één van zijn werkkrachten. Luc Vuylsteke werd vrijdag van dichtbij in het hoofd ­geschoten, gisternamiddag ­overleed hij aan de gevolgen van de hersenschade die hij daarbij opliep.

Het hele weekend heeft Luc Vuylsteke voor zijn leven gevochten in een Antwerps ziekenhuis, maar gisterennamiddag is hij overleden. De vijftiger, die een eigen bouwbedrijf heeft, werkte vrijdag op een werf in Deurne. Tony B., één van zijn werknemers die ook een woning van hem huurt, zocht hem daar op. Daar werd stevig ruzie gemaakt, maar B. droop uiteindelijk af. Een half uur later, rond 17 uur, vertrok Luc met een andere werknemer in een bestelwagen.

Aan een kruispunt in Deurne dook Tony B. terug op. "Kom, we praten in de camionette verder", zei Luc. De werknemer haalde intussen zijn fiets uit de bestelwagen, hoorde een knal en zag B. wegrennen. De aannemer was van dichtbij in het hoofd geschoten. Meteen werden de hulpdiensten gebeld. "Mijn broer is met spoed geopereerd in het Stuivenbergziekenhuis, maar de schade in de hersenen door de hagelbolletjes was te groot", vertelt de zus van het slachtoffer.

Zwaar strafverleden

De dader, Tony B. (49), is opgepakt. Hij was al bekend bij het ­gerecht: zes jaar geleden schoot hij in een woning in Boom nog een veertiger neer. "Mijn broer wist van het zware strafverleden van Tony", reageert de zus van het slachtoffer. "Dat hij hem tóch nog een kans gaf, is typisch Luc. Hij dacht: als ik hem laat werken, kan hij veel gemakkelijker op het rechte pad blijven."

Luc Vuylsteke laat een vrouw en een dochtertje van 3,5 jaar achter.

Waarom nam de aannemer, die op de hoogte was van zijn criminele verleden, Tony B. toch in dienst? Lees in onze Pluszone, exclusief voor abonnees, meer over het gerechtelijke verleden van Tony B.  Proef nu vier weken gratis!
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Thomas

    Moest een buitenlander geweest zijn, het zou hier vol reacties staan. Nu is het een Belg en gaan ze ooknog eens kijken of het slachtoffer nog zelf fouten gemaakt heeft ook. Zielig...

  • jonas niks

    Dat is typisch België. "De dader schoot 6 jaar geleden al iemand neer". Maar zo een mensen willen wij steeds opnieuw integreren in de maatschappij. Breken ze morgen bij je in en vatten ze de inbreker, dan is hij de dag nadien weer vrij. Je mag niet eens het heft in eigen handen nemen door die inbreker neer te knallen. Doe je dat toch, dan zit je langer vast dan deze kerel die al voor minstens de 2de keer een vuurwapen gebruikte tegen een medemens.

  • W R

    Raar dat het slachtoffer nooit geen blaam treft.