Werkloosheidsgraad in Vlaanderen zakt tot 6,02 procent

anp
De werkloosheidsgraad in Vlaanderen is de voorbije maand gedaald tot 6,02 procent. Dat blijkt uit de jongste werkloosheidsstatistieken van minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). "6,02 procent is ook Europees een heel goed cijfer", merkte Muyters op. Einde mei bedroeg de werkloosheidsgraad in Vlaanderen 6,04 procent.

De werkloosheid daalt al bijna drie jaar op rij, sinds augustus 2015. Einde juni telde Vlaanderen 184.194 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 16.840 of 8,4 procent minder dan een jaar geleden.

De dalende trend doet zich overal voor: in elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en voor elke werkloosheidsduur. Keerzijde van deze evolutie is wel dat steeds meer bedrijven de krapte op de arbeidsmarkt voelen. Muyters merkt hierbij op dat sinds enkele weken elke werkzoekende, ongeacht zijn leeftijd, automatisch vacatures krijgt toegestuurd die aanleunen bij zijn interesses en vaardigheden. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jack vandenhende

    Nee , niet aan het OCMW , Renoir Placebeau , ze hangen nog altijd in de linkse profitariaat hangmat door jarenlange gewoonte .

  • danny buyse

    En het begrotingstekort wil maar niet zakken of moeten de werknemers die in de regeer periode van de N-VA werk hebben gevonden geen belastingen betalen???

  • Anita Billen

    maak dat een ander wij, geloof er niets van.