Werkloosheid in Vlaanderen blijft dalen

Photo News
De Vlaamse werkloosheid is in oktober gedaald met 8,2 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). De werkloosheid in Vlaanderen daalt nu al meer dan 3 jaar onafgebroken.

Vlaanderen telde vorige maand 192.129 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 17.124 minder dan vorig jaar, of een daling met 8,2 procent. “De daling zette zich door in elke leeftijdscategorie, voor elk opleidingsniveau en bij elke werkloosheidsduur”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. Ook bij Vlamingen van allochtone origine zijn steeds minder mensen werkloos: op jaarbasis gaat het daar om een daling met 7,4 procent.

“Onze Vlaamse arbeidsmarkt blijft records breken”, reageert een tevreden minister Muyters. “De werkloosheid daalt al meer dan 3 jaar onafgebroken en het aantal vacatures blijft stijgen.”

De jeugdwerkloosheid - onder de 25 jaar - daalde vorige maand met 8,2 procent. In de groep tussen 25 en 50 jaar was de krimp nog groter, met 10,8 procent. Bij de werkzoekenden ouder dan 50 jaar nam de werkloosheid licht af, met 3,5 procent. Dat de werkloosheid hier trager daalt, komt volgens het kabinet-Muyters omdat mensen langer beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt, waardoor het aantal werkzoekende 60-plussers aangroeit terwijl de groep 50- tot 60-jarige werkzoekenden net kleiner wordt.

Bij langdurig werkzoekenden daalde de werkloosheid met 7,1 procent, bij laaggeschoolden was dat 8,7 procent.
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • etienne bies

  josé De Mulder , vindt u het normaal dat iemand die 35 jaar bijgedragen heeft tot de sociale zekerheid evenveel rechten zou hebben als iemand die 1 jaar bijgedragen heeft ..........In de privésector wordt elke maand een zeker bedrag ingehouden in geval men werkloos zou zijn.Het zou erop neerkomen dat men een verzekering neemt en dat in geval van schade niets wordt terugbetaald.

 • josé De Mulder

  Zonet eens naar Nederland gekeken :WW=den dop maximaal 38 maand om het even hoeveel jaar men gewerkt heeft .En ik zie niet in waarom een regering moedwillig zijn landgenoten armer zou maken Bepaalde bedrijven gaan al op jacht in de scholen naar goede stielman/vrouwen ,zo hoog is de nood

 • ingrid grieten

  Hij zegt enkel dat het aantal "niet-werkende werkzoekenden" met 8,2 procent gedaalt is, hij zegt niet dat 8,2 procent "niet-werkende werkzoekenden" aan het werk zijn. Slim hè.

 • daniel budenaerts

  De armoede neemt hand over hand toe met het verarmingsbeleid van deze regering; de begroting ontspoort ondanks de dalende werkloosheidscijfers ; nog erger staat ons nog te wachten : is dat de beloofde verandering?

 • Noël Dierickx

  De titel is verkeerd: Aantal OCMW-klanten is gestegen! Dat is het echte verhaal.