Werkloosheid in eurozone daalt in augustus tot laagste niveau in ruim 11 jaar

Beeld ter illustratie, werkloosheidsgraad daalde in augustus tot laagste niveau in 11 jaar.
photo_news Beeld ter illustratie, werkloosheidsgraad daalde in augustus tot laagste niveau in 11 jaar.
De werkloosheidsgraad in de eurozone is vorige maand teruggevallen tot 7,4 procent, van 7,5 procent in juli en van 8 procent in augustus 2018. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Het gaat om het laagste niveau sinds mei 2008.

Volgens Eurostat waren in augustus 12,169 miljoen mensen werkloos in de eurozone. Dat aantal daalde met 115.000 in vergelijking met de voorgaande maand en met 960.000 in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

De werkloosheid in de Europese Unie kwam uit op 6,2 procent in augustus, tegenover 6,3 procent in juli en 6,7 procent in augustus 2018. Voor de volledige Europese Unie gaat het om het laagste niveau sinds januari 2000.

De laagste werkloosheidsgraden bij de lidstaten werden genoteerd in Tsjechië (2,0 procent) en in Duitsland (3,1 procent), de hoogste in Griekenland (17,0 procent in juni 2019) en Spanje (13,8 procent). In België kwam hij uit op 5,5 procent. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Tuurlijk,van de dop naar het OCMW

 • Gerry Cle

  Heel goed werk van de regering Michel. Hun maatregelen waren niet alleen goed voor België alleen maar voor alle eurolanden. Geen wonder dat hij verkozen werd als Europees president. (ironisch)

 • louis pippers

  Waar zijn al die ontslagen van de laatste maanden dan naar toe?

 • Wim Eggermont

  Tyd voor een algemene loonsverhoging om de uit de pan rijzende prijzen te compenseren. Met altyd maar bijdrukken van eurotjes

 • Paul Vanmaldeghem

  Boerenbedrog is dit. Leg de cijfers van ziekteverzuim, werkloosheid en leeflonen eens naast elkaar, je gaat heel hard verschieten van de omvang. Zolang hierover geen drastisch beleid in gaat gevoerd worden blijven er veel te weinig mensen aan het werk. Maar dat ligt politiek natuurlijk heel delicaat, liever struisvogel spelen en eigen zakken vullen. Après nous le déluge!