Werkgeversorganisatie Voka: “Regering moet ambitie vertalen in concrete, meetbare doelstellingen en actieplannen”

Beeld ter illustratie, Vlaams minister-president Jan Jambon.
BELGA Beeld ter illustratie, Vlaams minister-president Jan Jambon.
De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka lanceert 'Fast Forward Flanders', een website die vergelijkt hoe Vlaanderen het doet in vergelijking met Scandinavische landen, Nederland of Zwitserland op een aantal domeinen die belangrijk zijn voor de Vlaamse ondernemingen en samenleving.

Voka zegt zo de vinger aan de pols te willen houden van het regeringsbeleid. "De regering Jambon I wil zich meten met het noorden. Wij juichen die ambitie toe, maar vragen politiek ondernemerschap: de regering moet haar ambitie vertalen in concrete, meetbare doelstellingen en actieplannen, net zoals onze ondernemingen dat doen", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. 

Met 'Fast Forward Flanders' schuift Voka tien doelstellingen naar voren, wordt vergeleken met de Scandinavische landen, Nederland en Zwitserland en bekeken welke inspanningen nodig zijn om hen bij te benen. 

Bij die tien doelstellingen zitten onder andere een hogere tewerkstellingsgraad of minder files, maar ook bijvoorbeeld meer gebruikers van digitale overheidsdiensten of excellent onderwijs.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Concrete meetbare doelstellingen. Zoals lagere lonen. Langer werken. Meer export. Minder belastingen. Meer vrijstellingen van sociale bijdragen voor bedrijven - dat zit er al in. Minder fiscale controle. Minder regelgeving. Meer winst. En meer dan 221 miljard per jaar naar de belastingparadijzen voor de 850 grootste bedrijven. Als het even kan ook monddood maken van al die vervelende kritiek daar op. Het geweten van de ondernemer moet niet bezwaard worden. Dat is slecht voor de economie.

 • Filip Catz

  De vertegenwoordigers van het volk regeren naar maatstaven en methodes uit de industriële wereld. Ze maken van ons land meer en meer een soort industrieel kippenhok waar elke kip maximaal moet leggen en de mindere kippen minder eten krijgen. Bovendien willen ze in alles de beste ter wereld zijn, koste wat het kost. Is dat het land wat we willen ?

 • herman cohen

  Als alle leden van VOKA belasting betaalden zoals werkenden was er in dit land en regio geen tekort maar een overschot. Via NVA bepaald nu VOKA het beleid uiteraard in het voordeel van VOKA maar zeker niet in het voordeel van de gemeenschap. Voka staat voor de ongebreidelde geldhonger van zijn leden die elke voeling met de gemeenschap verloren hebben en derhalve belastingontwijking-fraude ervaren als een kunst.

 • Chris Van den Eynde

  Zijn de heren van VOKA ineens verkozen door de mensen? Wat komen zij zich moeien eigenlijk?

 • Numbic Treda

  De regering moet vooral in onze zakken zitten nog eens 5 jaar. En deze keer geen kaasschaaf maar de hakbijl.