Werken op E40 Groot-Bijgaarden zorgen vanaf 4 juni voor verkeershinder

wegenenverkeer.be
Op de E40 in Groot-Bijgaarden wordt binnenkort gestart met de heraanleg van de pechstrook en de rechterrijstrook in de rijrichting van Gent/Oostende. Dat zal vanaf  maandag 4 juni verkeershinder veroorzaken, zo waarschuwt het Agentschap Wegen &Verkeer maandag.

De werfzone begint net voorbij het Texaco-bezinestation van Groot-Bijgaarden en eindigt aan de afrit Ternat van de E40. Hoewel er nog drie rijstroken per rijrichting beschikbaar zullen zijn, zullen de werken hinder veroorzaken voor de weggebruikers in de ochtendspits (rijrichting Brussel) en in de avondspits (richting Gent/Oostende).

Avondspits

De hinder zal het grootst zijn voor het verkeer in de richting van Gent/Oostende en tijdens de avondspits, vooral dan op vrijdagavonden en op dagen met heel mooi weer, verwacht het agentschap. Het waarschuwt er ook voor dat op die drukke momenten de file mogelijk "terugslaat" op de ring rond Brussel. 

De wachtrijen kunnen dan aangroeien tot files die tot Grimbergen (buitenring) of Dilbeek (binnenring) reiken. Weggebruikers raadplegen voor hun vertrek best de verkeersinformatie op de radio en op de website van het Vlaams Verkeerscentrum, aldus nog het Agentschap Wegen en Verkeer.

Van 28 mei tot en met 3 juni voert de aannemer bovendien voorbereidende werken uit op de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Ternat. Daardoor moet het verkeer vanaf 1 juni in de rijrichting van Brussel al over drie versmalde rijstroken. Vanaf 2 juni is dat ook het geval in de rijrichting van Gent/Oostende. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Temmerman

    Het wordt verlof nu gaan ze beginnen.

  • Cooks Roy

    Joepie!!! en 't is daar anders al zo plezant.