Werken op Antwerpse ring van start: "Ondanks vakantie spits als op normale werkdag"

Archiefbeeld.
Photonews Archiefbeeld.
Wie deze week met de auto Antwerpen in of voorbij moet, kan de Ring maar beter vermijden. Er zijn vier rijstroken dicht in Deurne, want door de boringen voor de Oosterweelverbinding is er een stuk van de weg verzakt. Rond 8 uur moet het verkeer vanuit Nederland op de E19 rekening houden met klein een half uur tijdverlies. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Voor dag en dauw vormden zich files, die zijn blijven aangroeien. In feite zien we het beeld van een werkdag, hoewel het nu paasvakantie is. De hinder geldt in beide rijrichtingen", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 

Omstreeks 8 uur is er voor het verkeer uit Nederland op de E19 een klein half uur wachttijd. Ook richting Nederland en vanuit Limburg en de Kempen op de E313 groeien de files. Er gebeurde kort voor 8 uur in Wommelgem een verkeersongeval richting Antwerpen, waardoor zich daar een trechter vormt. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de zone te vermijden en om te rijden via de R2.

Afrit Deurne

Het is aan de afrit Deurne op de Ring rond Antwerpen dat de werken gisteravond van start gingen. Dat gebeurt in het kader van de voorbereidingen voor de Oosterweelverbinding. Er zijn boringen uitgevoerd, waardoor vermoedelijk een stuk van de weg nu verzakt is en dat probleem moet van de baan. De schade is het grootst op de drie rechtse rijstroken richting Nederland over een lengte van 15 meter: de afrit naar Deurne en de rechterrijstrook van de R1 zelf. Op de andere rijstroken is er eveneens een niveauverschil ontstaan, maar dat zou nog "aanvaardbaar" zijn. Richting Gent zijn er maar drie versmalde rijstroken beschikbaar, richting Nederland vier.

Om de verzakking te herstellen, worden gedurende een volledige week vier rijstroken richting Nederland afgesloten. Dat bevestigt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer in Antwerpen ook aan VTM NIEUWS.

“Om zware files te voorkomen, gaan ze de middenberm openbreken en alle resterende rijstroken verdelen over beide rijrichtingen”, klinkt het. Toch wordt er veel hinder verwacht en roept men op om de Ring te mijden.  De afrit en oprit Deurne worden de hele week afgesloten. Gebruikers van de op- en afrit Deurne zullen worden omgeleid langs Merksem. AWV vraagt verder om over langere afstand de Antwerpse ring te vermijden tussen Gent en Hasselt en voor een omweg via Brussel te kiezen. Wie Antwerpen als bestemming heeft, kiest beter voor het openbaar vervoer. De werken zouden tegen het einde van de paasvakantie, op zondag 15 april, afgerond moeten zijn.
79 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gregoor Vogels

  Het zijn de vrachtwagens die de files veroorzaken. Herleid ze naar een 1 rijvak.

 • Hugo Van Haevre

  En die overkapping op wat gaan ze die laten steunen, als de voel al verzakt door wat proefboringen, blijkt weerom heel goed bestudeerd te zijn geweest

 • jozef stevens

  De politiek geschiedenis zegt dat de socialisten in verschillende coalities van Antwerpen een wereld haven maakten grote realisaties realiseerden zoals de ring helaas nu te klein maar toen men hem destijds aanlegde sprak men van grootheidswaanzin velen zijn dat vergeten.

 • Lucas Hermans

  moeten ze vaker doen, normaliter is een uur vertraging

 • Johan Ongena

  Nog niet bezig en ze moeten al repareren. Only in Belgium :-(

Video