Werk neergelegd bij AG Insurance in Antwerpen en Charleroi

Vakbondsactie aan het gebouw van AG Insurance in Berchem.
rv Vakbondsactie aan het gebouw van AG Insurance in Berchem.
Het personeel van verzekeraar AG Insurance in de kantoren in Antwerpen en Charleroi heeft maandag het werk neergelegd. Dat is vernomen van vakbondsvrouw Patricia Van Goel (BBTK). In Antwerpen werken bij AG Insurance tussen de 500 en 600 mensen, in Charleroi zowat 350.

Het vakbondsfront van SETCa/BBTK, CNE en CGSLB/ACLVB had tijdens het weekend al gedreigd met werkonderbrekingen, voor aanvang van een cruciale ontmoeting met de directie dinsdag. Ze pikken het niet dat de directie een reeks collectieve arbeidsovereenkomsten heeft afgesloten met enkel steun van de Vlaamse christelijke bond LBC. Daarbij werd het sociaal overleg omzeild, stellen de andere bonden.

"Als de werkgever zijn handtekening weer weghaalt, dan zal het werk meteen hervat worden", zegt Van Goel. "Dan zou het sociaal overleg voortgezet kunnen worden zoals het hoort. Want wij kunnen niet akkoord gaan met de inhoud van die overeenkomsten."

De cao's gaan onder meer over een harmonisering van extralegale voordelen binnen het bedrijf en de invoering van glijdende uren. Bij AG Insurance werken zowat 4.000 mensen in België.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sabien Gracht

  Mensen, als je niet waarover je praat dan zwijg je beter e! Ik werk er en er is een reden voor die staking. Trouwens Brussel heeft gewerkt.

 • cecil atherton

  Wat ruik ik? Aankomende ontslagen omwille van wilde stakingscultuur. Jaja, het zoveelste bedrijf dat zoveel mogelijk activiteit elders zal proberen onder te brengen. En de vlaming jankt dat het niet eerlijk is. Eerlijk misschien niet maar wel juist en voorspelbaar.

 • daniel d'hulst

  Ik wil er wel komen werken aan die nieuwe voorwaarden

 • mich lee

  Misschien omdat het LBC de enige vakbond is waarmee nog enig sinds normaal te onderhandelen valt. Zij leggen ook niet steeds het werk neer voor de vergadering 'om de druk op de ketel te houden'. Als je voor een vergadering al begint met de dreigen en het mes op de keel van de andere partij zet, dan moet men er niet van verschieten dat er weinig wordt bereikt. Enkel bij de overheid werkt(e) dat.

 • Olivier Vivet

  En ze zijn weer bezig hoor die rotte vakbonden, En natuurlijk de rooi voorop.