Wereldrecord: Vlaamse tweeling is samen 204 jaar oud

Wannes Nimmegeers
De oudste tweelingbroers ter wereld mochten gisteren elk 102 kaarsjes uitblazen. Met een glas rode wijn - liefst ­Bordeaux - klonken Paul en Pierre Langerock op hun record in hun ­woonzorgcentrum. «Ons geheim? Je leven lang hard werken, én op tijd en stond een goed glas rode wijn.»

De tweelingbroers Paul en Pierre Langerock werden gisteren samen 204 jaar oud. Daardoor mogen ze zich plots de oudste mannelijke tweeling ter wereld noemen. De familie is alvast bezig met een officiële erkenning door Guinness World ­Records. Maar die wachtten ze niet af voor een feestje in het woonzorgcentrum Ter Venne in Sint-Martens-Latem waar de broers al twee jaar verblijven.

Paul en Pierre werden op 8 juli 1913 geboren in Dendermonde. Kort daarna verhuisde de familie naar de Gentse Coupure en daar bleef de eeneiige tweeling tot hun honderdste verjaardag wonen. «We zijn altijd samen gebleven», zegt Paul. «Tijdens WOI hebben Duitse officieren hun intrek genomen in ons huis en zijn we tijdelijk verhuisd naar Sluis. Na de oorlog zijn we teruggekomen naar Gent.»

Dat de tweelingbroers een wel erg hechte band hebben, bevestigt ook verpleegster Christel Provost. «Paul en Pierre ver­wijzen vaak naar elkaar met het koosnaampje ­'Pilou'. Daarnaast worden ze écht niet graag van elkaar gescheiden. Als dat toch even gebeurt, om bijvoorbeeld in bad te gaan, dan vragen ze al naar elkaar.»

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE.