Wereldmelkdag: test je kennis over zuivel in deze quiz

Getty Images
Op 1 juni wordt wereldwijd de aandacht gevestigd op melk tijdens Wereldmelkdag. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over zuivelproducten? Bevat melk veel calorieën? Vanaf wanneer spreken we over oude kaas? Je leert het allemaal in deze quiz!

Wil je je melkkennis wat verder bijspijkeren? Of leuke melkrecepten ontdekken? Dan kan je hier terecht.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maarten Adriaensens

  Melk is toch van de moeder voor zijn eigen kind... Daar zitten alle bouwstenen in die zijn eigen kind nodig heeft... Niet die van een andere specie!

 • Luz Havelen

  Koemelk is voor kalfjes! Hondenmelk is voor puppy’s Kattenmelk is voor kittens Mensenmelk is voor baby’s

 • roger geens

  Ik was fout met rauwe melk doch ik haal melk uit het grote reservoir bij de boer en die rauwe melk houdt alles in ,veroorzaakt geen hogere cholesterol maar er is een risico .Dus ik kook die melk en heb dan nog alle stoffen die melk geeft , ik heb nog nooit gezien hoeveel magen een koe heeft ,ik weet wel dat het een herkauwer is

 • marie-claire de bosscher

  zal het toch blijven drinken, ook yoghourt ben ik gek op, en kaas..... ge moet toch van iets dood....

 • Rudi De Groof

  Ben vroeger zelfs nog lid van de melkbrigade geweest ... En wie kent er nog Joris Driepinter: "3 glazen melk per dag, dat doet het!" (reclame op 'den Holland').