Exclusief voor abonnees

Welzijnexperte Inge Vervotte: “Zoveel regels dat mensen soms bang zijn iets fout te doen”

“Ik denk dat de zorgsector de afgelopen weken heeft getoond dat ze dat vertrouwen waard is”, zegt Inge Vervotte.
Gregory Van Gansen / Photo News “Ik denk dat de zorgsector de afgelopen weken heeft getoond dat ze dat vertrouwen waard is”, zegt Inge Vervotte.
Wat moet dringend worden aangepakt op vlak van Welzijn? Oud-CD&V-minister Inge Vervotte, nu voorzitter van zorgnetwerk Emmaüs, kan en wil in het kader van #operatietoekomst niet kiezen want er is véél werk. Maar waar de overheid alvast géén tijd en energie meer in moet steken, is in gedetailleerde reglementen. “Ik denk dat de zorgsector de afgelopen weken heeft getoond dat ze dat vertrouwen waard is.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Ze heeft Sabena al eens de nek omgedraaid, nu kan ze me de zorgsector misschien hetzelfde doen.

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Ze zou maar beter zwijgen, ze sluit een van de beste centerum's voor revalidatie voor mensen met een NAH. Bij Sabena het grote woord maar niets geleerd. Ja als je niets kent maar de juiste personen kent licht er altijd een top job klaar. Sluiten of vernielen van het werk van gederven personeel daar zit je niet mee in.

 • anna vandenberg

  Klopt volledig, je moet stapels formulieren invullen en vul je een woord verkeerd is, dan weten ze het. Ze maken het de mensen zo moeillijk omdat je dan de moeite niet doet om aan te vragen waar je recht op hebt. En op de eerste rij om de mensen te misleiden staat het ACV. Ze vragen je pensioen aan, maar blijven de volle bijdrage rekenen want ze weten niet wanneer je op pensioen gaat en als je een rechtzetting vraagt krijg je krijsende bediende aan de lijn.

 • bob jansens

  meer geld voor de zorgsector? Ik denk het niet; veel beter zou men de aanwending van het geld eens deftig bijsturen: management kosten omlaag, dividenden omlaag

 • Albert Van Daele

  Niemand neemt verantwoordelijkheid voor de catastrofe in de wzc. Laten wij als kiezer de rekening vereffenen.