Wellicht krijgt Genk eerste islamitische school van Vlaanderen in voormalig Syntra-gebouw

Het Syntra-gebouw in Winterslag
Fortio Bedrijfsopleidingen Het Syntra-gebouw in Winterslag
De Communauté Musulmane de Belgique is de nieuwe eigenaar van het voormalige schoolgebouw in Winterslag (Genk) dat te koop was gesteld. Vroeger waren daar de opleidingsgebouwen van Syntra gevestigd.  Het ziet er naar uit dat in Genk de eerste islamitische school van Vlaanderen komt.

Volgens 'Het Belang Van Limburg' zijn de initiatiefnemers dezelfde als die van de islamitische school La Vertu in Schaarbeek en een andere in Charlerloi: mensen van de Milli Görüs-beweging. 

De voormalige vestiging van Syntra Limburg in de regio was openbaar te koop gesteld. Gedurende een periode van drie maanden vroegen 34 vastgoedmakelaars of ontwikkelaars het dossier op. Er vond een tiental bezichtigingen plaats. Uiteindelijk bracht Immo Lantmeeters slechts één, maar zeer redelijk bod uit. Bij de ondertekening van het verkoopcompromis werd de identiteit van de koper bekend gemaakt en dat is de Communauté Musulmane de Belgique.

"Binnen de raad van bestuur van Syntra Limburg werd het bod besproken. Bij gebrek aan een hoger of enig ander bod door andere partijen was er geen alternatief", zegt directeur-afgevaardigd bestuurder Dirk Vanstipelen van Syntra Limburg vandaag. 

"Leegstand van een waardevol schoolgebouw ten bedrage van enkele miljoenen zou haaks staan op de maatschappelijke opdracht. De raad van bestuur van Syntra wil een gezond beleid voeren en dat is het professioneel versterken van ondernemers en hun medewerkers. Als er wettelijk bezwaren zouden geweest om deze verkoop niet te laten doorgaan, dan zou SyntraLimburg zich daar uiteraard naar hebben geschikt."
212 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • walter verkest

  Genk helpt dat wij binnenkort BEGISTAN zijn bende loosers.

 • Mario Bocque

  Als dat de toekomst van België is ! Laat me niet lachen ! Ik voel me nu al een vreemde in eigen land.

 • Johan Billiet

  Zou mijn dochter, zonder hoofddoek, er ook les mogen volgen...Tijd om dit land te verlaten....

 • Richard Roose

  Die kinderen zullen dan helemaal geen nederlands meer kennen, segregatie eerste klas, van hun eigen kant uit dan nog ?

 • GASTON DE WINTER

  Daar zal wel wat voor neergeteld zijn, en er zijn hier al moskee's, is dat niet genoeg ??die doen hier gewoon verder zonder dat een haan daarover kraait !!!!!!!!!