Weinig blessures en opgaves in recordeditie Dodentocht

In Bornem hebben vanochtend om 7 uur de eerste deelnemers van de 100 kilometer lange Dodentocht de finish bereikt. In de loop van de nacht hebben een achthonderdtal wandelaars er de brui aan gegeven, maar volgens de organisatie is dat een opvallend laag aantal.

Aangezien er al een record aantal deelnemers was (12.017), stevent de Dodentocht ditmaal dus ook af op een record op het vlak van het aantal personen die effectief binnen de 24 uur de eindmeet bereiken. Vorig jaar was er ook al een deelnemersrecord met ruim 11.800 ingeschrevenen, maar toen haalde zowat 40 procent de finish niet.

De organisatie was vooral opgelucht dat het 's nachts nagenoeg volledig droog bleef. "Het was en is nog steeds ideaal wandelweer", zegt communicatieverantwoordelijke Thomas D'hondt. "Als het deze middag qua regen niet al te veel de spuigaten uitloopt, kunnen we ditmaal dus ook meer finishers dan ooit verwelkomen."

De vroegste vogels moesten nog even halt houden voor ze de finishlijn mochten overschrijden. De Dodentocht is immers nog steeds geen wedstrijd en heeft naast een maximumtijd van 24 uur ook een minimumtijd van 10 uur, zodat wie de afstand al lopend aflegt minder redenen zou hebben om zichzelf extra te pijningen om als eerste te eindigen of voor een nieuwe toptijd. Toen de controlepost aan de eindmeet om 7 uur dan toch opende, stonden er al 16 dapperen te wachten.