Wegpiraat die 50 jaar rijverbod kreeg, geeft zich aan

Politierechter Peter D'Hondt veroordeelde Benjamin D. onder andere tot een rijverbod van 50 jaar.
photo_news Politierechter Peter D'Hondt veroordeelde Benjamin D. onder andere tot een rijverbod van 50 jaar.
'Superrecidivist' Benjamin D. (41), de geseinde wegpiraat uit Sint-Niklaas die vijftig jaar rijverbod kreeg opgelegd, heeft zich gemeld bij de politie in Antwerpen. Dat meldt zijn advocaat Johan Platteau en het nieuws wordt bevestigd door het parket van Dendermonde. De man gaf zich vorige week aan en zit in de cel. Hij gaat in beroep tegen zijn veroordeling.

Politierechter Peter D'Hondt veroordeelde de garagehouder op 19 januari tot 7,5 jaar cel,  50 jaar rijverbod en 60.400 euro boete. Benjamin D. kwam niet naar zijn proces, uit schrik om in de cel te vliegen. Het was de zwaarste straf die politierechter D'hondt in zijn carrière uitsprak.  Benjamin D. gaat tegen zijn veroordeling in beroep.

Op zijn proces bleken er vier nieuwe inbreuken aan zijn al ellenlange  strafblad toegevoegd. In maart 2017 kreeg Benjamin D. een levenslang rijverbod na zijn 39ste veroordeling, maar hij leverde zijn rijbewijs niet in. Tussen 15 juni en 9 juli 2017 pleegde hij weer drie zware feiten. Eerst reed hij met 1,7 promille alcohol in zijn bloed en met de wagen van een klant tegen enkele auto's en een boom. 

Met 2,2 promille achter het stuur, dochter zat op achterbank

Twee weken later vluchtte hij weg voor een controle, terwijl hij op pad was met een niet-gekeurde BMW met garageplaten. Tijdens die dolle rit, waarbij hij bijna elke verkeersregel overtrad, zat zijn minderjarige dochter op de achterbank en had hij 2,2 promille in zijn bloed. Anderhalve week later pleegde hij vluchtmisdrijf na een ongeval met blikschade, ook met 2 promille in zijn bloed. 
61 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bob VERSCHUEREN

  Je moet er eens over nadenken : -reeds 39 veroordelingen -laatste keer betrapt tijdens rijden met 2,2 promille (dat is redelijk 'gemarineerd', ik zou in comateuze toestand belanden) -60000 € openstaande boetes. -Nu in de cel zitten en natuurlijk in beroep gaan (dat wil zeggen niet akkoord zijn) -En zich uiteraard een dure advocaat het kantoor van 'meester Platteau' kunnen veroorloven. Het wordt tijd dat ze dat heerschapje eens heel diep wegsteken om over zijn daden na te denken

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  De boete kan voorzeker betaald worden met het stateigeld van zijn lege flessen te innen.

 • Joeri De clercq

  @Romy, volledig met u eens! Cel, heeft hij niet nodig, hulp dat wel.

 • dimitri vermeire

  in de plaats van constant kansen te geven zouden ze direct zonder pardon zware straffen geven

 • Raoul Hoylaerts

  niet te vlug oordelen,'terroristen gekend door het gerecht'krijgen geen straf.die mogen naar huis onder'strikte voorwaarden' ik keur de feiten wel niet goed.