Wegenwerker dodelijk aangereden op E42 bij Namen

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Een wegenwerker is deze namiddag om het leven gekomen nadat hij door een auto werd aangereden op een werf aan de E42 bij Temploux. Een andere werknemer raakte gewond aan de benen. Dat bevestigt het parket van Namen.

De bestuurster van de auto, geregistreerd in Luxemburg, wilde een signalisatiewagen ontwijken, maar raakte van de weg. Daarop is ze ingereden op een wegenwerker die instond voor de signalisatie. Het slachtoffer werd enkele tientallen meters weggeslingerd en stierf ter plaatse. Een andere werknemer werd ook geraakt en liep verwondingen op aan de benen.

Er is een onderzoek geopend naar de precieze omstandigheden van het ongeval. De aanrijding vond plaats in de richting van Bergen, bij kilometerpaal 56.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Rymen

    Wanneer ik wegenwerken op snelweg nader en er al een snelheidsbeperking tot 50 km/u is aangegeven wordt ik nog steeds aan snelheden van 100 en meer voorbijgestoken. Controle? Zero, niks, niente. Doe dit eens in Duitsland of Frankrijk!

  • Emiel Wolfs

    "Er is een onderzoek gestart" Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is overdreven snelheid de oorzaak. Veel te weinig controle en veel te lage boetes. Wanneer komt er eindelijk het rijbewijs met strafpunten?

  • walter peeters

    risico's van hun job en bewijst nogmaals als er wegenwerken zijn dat de snelheden naar max 50 km moeten gehaald worden met snelheidscontrole of traject controle over de hele lengte van de werken!!!!!! Zij hebben meer kans op dodelijk ongeval dan bv een brandweerman want deze worden betaald opgeleid!!!!