Wegenwerken in heel Vlaanderen uitgesteld door gebrek aan asfalt: "Samenloop van omstandigheden"

Mooi weer, stakingen in Frankrijk, verkiezingsjaar

Op tal van plaatsen in Vlaanderen worden wegenwerken noodgedwongen uitgesteld omdat er een tekort is aan asfalt. Archieffoto.
Henk Deleu Op tal van plaatsen in Vlaanderen worden wegenwerken noodgedwongen uitgesteld omdat er een tekort is aan asfalt. Archieffoto.
Op tal van plaatsen in Vlaanderen worden wegenwerken noodgedwongen uitgesteld omdat er een tekort is aan asfalt. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

Ieper moest vorige week de heraanleg van enkele straten uitstellen omdat de aannemer geen asfalt kon gieten door een tekort aan bitumen, een ruwe aardolie-product dat het bindmiddel is van asfalt. Ook elders in Vlaanderen blijven straten er half afgewerkt bijliggen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Het gaat om een samenloop van omstandigheden, zegt Eli Desmedt van Vlawebo, de federatie van Vlaamse wegenbouwers. "Traditioneel zijn er in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen zeer veel wegenwerken. Daarnaast is het al een hele tijd goed weer, waardoor er zonder onderbreking alle dagen kan worden geasfalteerd. Daarom is de vraag naar verschillende grondstoffen voor asfalt zeer groot. Bovendien zijn er in Frankrijk stakingen geweest die de productie van bitumen hebben vertraagd."

Het gevolg is dat verscheidene wegenbouwers in Vlaanderen asfalteringswerken moeten uitstellen, bevestigt ook het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, dat op dit moment zelf nog niet in de gevarenzone zit.
90 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Vanalderweireldt

  Als er niet overal tegelijk was begonnen, had men dit probleem niet gehad; maar Vlaanderen is een lachertje op gebied van (nutteloze) wegenwerken. En dan zoeken ze 3 miljard euro om te besparen !

 • GERARD DE PELECIJN

  Het geld is op, wij zullen weer mogen bijleggen, tijd voor verandering!

 • ingrid grieten

  Dit kan enkel in Belgie. Stroomtekort, elektriciteitstekort, asfalttekort maar wel een heel heel ruim overschot aan politiekers.

 • oswald billiet

  Wij kunnen in Vlaanderen het gieten van asfalt en beton niet meer volgen. Nog wat jaren en wij zijn vol gegoten.

 • nand nuyts

  Ik hoop dat de straten er zo bij blijven liggen tot na de verkiezingen.