Wegdek omhoog gekomen op E34 naar NL: afgesloten voor dringende herstelling

De E34 ter hoogte van Turnhout.
BELGA De E34 ter hoogte van Turnhout.
De E34 richting Nederland is afgesloten omdat ter hoogte van Mol-Postel een deel van het wegdek omhoog is gekomen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start de komende uren met dringende herstellingswerken, zo meldt het agentschap in een persbericht. Gezien de E34 naar Nederland waarschijnlijk de rest van het weekend afgesloten zal blijven, kiezen weggebruikers best een alternatieve route of de omleiding via gewestwegen.

Warme weer?
Ter hoogte van de grensovergang Mol-Postel zijn enkele betonplaten van het wegdek omhooggekomen. De oorzaak wordt nog onderzocht, maar volgens AWV houdt dit waarschijnlijk verband met het warme weer.

Doorgaand verkeer onmogelijk
Doorgaand verkeer is er echter niet meer mogelijk en dringende herstellingen zijn noodzakelijk. Deze avond nog "zal gestart worden met het uitbreken van de beschadigde strook en het vervangen door een wegdek in asfalt", aldus het agentschap. "De werken nemen mogelijk het hele weekend in beslag." Het gaat om een voorlopige herstelling, die moet toelaten dat het verkeer snel weer doorgang krijgt. In de komende weken zal het wegdek definitief hersteld worden met beton. Dan zal steeds 1 rijstrook afgesloten worden voor de werken.

Alternatieve route
Tijdens de werkzaamheden van dit weekend is geen verkeer mogelijk over de E34 richting Nederland. Wie naar Nederland moet, kiest best voor een alternatieve route. Verkeer op de E34 wordt omgeleid vanaf het complex Oud-Turnhout.