Exclusief voor abonnees

Wegcode hopeloos achterhaald: zelfs de ‘rijkswacht’ is nog van de partij

In afwachting van Vlaamse goedkeuring hebben we nog altijd reglement over de rijkswacht, stootkarren en toeteren bij inhalen

VDI
Wie vandaag zijn rijbewijs wil halen, wordt bij het instuderen van de wegcode liefst zes keer geconfronteerd met ‘de rijkswacht’, de politiedienst die al sinds april 2001 niet meer bestaat. De tekst voor de nieuwe wegcode is allang klaar - duidelijker en up-to-date - maar terwijl de Waalse en Brusselse regering die al hebben goedgekeurd, gebeurde dat in Vlaanderen nog niet. Reden: een discussie over bevoegdheden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Het gaat hier nooit goed komen, zolang we in dit kleine landje moeten voortmodderen met niet minder dan vijf regeringen voor amper 11 miljoen inwoners. Een enkele federale regering is toch genoeg, zeker? Het zal de staatsschuld ten goede komen, en de wegcode beter maken! Zeker weten!

 • Eugeen Van Aerschot

  Elke nationale minister of staatssecre-taris van Mobiliteit heeft het nodig geacht om aan de wegcode te zitten prutsen. Daardoor werd het een janboel. Minister Weyts heeft als regionaal minister het nog verergerd door eigen regels en wegmarkeringen te maken, die indruisen tegen de algemene wegcoderegels. De hernieuwde wegcode, die door Weyts niet werd aanvaard, maakt alles nog erger. Hopelijk wordt deze door de nieuwe Vlaamse minister ook niet aanvaard.

 • Eddy Bryon

  Er is enorm veel werk in Belgie , maar er wordt enkel gekibbeld en gegraaid !!!!

 • Danny Holdensrath

  Een uniforme regeling voor het ganse land zou al een stap voorruit zijn. Hier modderen alle gemeentes maar wat aan. Ga aub eens in de usa kijken.

 • Jos Nijs

  @christian: er -was- een eengemaakte wegcode, totdat de separatisten het nodig vonden om de wegcode regionaal te maken in plaats van federaal te houden. De kracht van "verandering" zekers ? ondertussen zitten we in een kluwen van regeltjes, jongeren die gaan shoppen voor hun rijbewijs in een ander gewest als waar ze wonen, niemand ziet de bomen door het bos nog. Ja, regionalisering, dat is nu echt iets goed, goed vooral voor de politiekers denk ik dan !