Weerspannige automobilist onder invloed probeert wegblokkade Gentse Feesten te omzeilen

Een automobilist heeft vandaag zonder succes geprobeerd om de wegcontroles van de politie tijdens de Gentse Feesten te omzeilen. 

De man zag de controle aan het Gentse Dok Noord in de verte en besloot om te keren. "Dat trok natuurlijk onze aandacht", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. "We gingen de achtervolging in en konden hem onderscheppen aan Nieuwland. Daar werd hij onderworpen aan een speekseltest." De man bleek onder invloed van drugs te zijn. "Hij werd ter plekke gearresteerd want hij was zeer weerspannig."

De controles voor de Gentse Feesten zien er best indrukwekkend uit, compleet met roadblocks en zwaarbewapende agenten. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Denijs

  Spijtig dat we onze steden moeten omtoveren tot versterkte burchten. Jaren geleden konden we nog gewoon feestvieren, zonder dat er risico's bestonden op aanslagen en dergelijke.

 • Thierry Vansweevelt

  Bah doe maar vaker controles. Drugs achter het stuur kunnen niet. Die mensen riskeren onze levens! Goed laten betalen!

 • Kirsten Hershe

  da's toch geen enkel probleem voor 98,9% v/d Belgen, zuipen en rijden? Doen ze allemaal, meestal dagelijks, want na een dag hard labeur op de werkvloer mag een mens zich toch ook nog eens ontspannen? Ik zie ze hier allemaal voorbij vlammen in onze ZONE 30 straat tegen 60 en zelfs 80km/u want ze moeten dringend thuis zijn om hun overvolle agenda rond te krijgen. Eenmaal thuis ploffen ze in de zetel en staren doelloos naar de flatscreen.

 • Kristiaan Fierens

  Proficiat en een grote dankuwel aan de politie. Gewoon prachtig werk.

 • guy vermeulen

  enkele hebben ze gesnapt en dat komt hier op , van de duizenden die ontsnapt zijn spreekt men niet van. Geen enkele controle tegengekomen in acht dagen tijd ,zo wel over dag als in de nacht.