Weerspannige 18-jarige breekt hand politieman

Photo News
Een 18-jarige jongeman heeft afgelopen weekend de hand van een politieman gebroken toen die hem na een arrestatie wilde overbrengen naar het Brusselse parketgebouw. Dat meldt het parket. 

De jongeling was al gekend voor verschillende feiten die hij als minderjarige had gepleegd en werd naar aanleiding van het nieuwe incident onder aanhoudingsbevel geplaatst. 

Hij was in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt door de lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe) omdat hij betrokken was bij een vechtpartij. Op dat moment stelde hij zich al weerspannig op en toen hij zondagochtend werd overgebracht naar het parketgebouw, keerde hij zich opnieuw tegen de agenten. Daarbij brak hij de hand van één agent en verwondde verschillende anderen. 

Het parket liet de jongeling uiteindelijk voorleiden bij de onderzoeksrechter en die plaatste hem onder aanhoudingsbevel voor opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten met arbeidsongeschiktheid, weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Waar is de matrak?

  • yves luyten

    Agressie tegen politie, en andere hulpdiensten, kan niet zwaar genoeg gestraft worden. Anders gaan we gedemotiveerde politie en hulpdiensten krijgen en nog meer gemotiveerde criminelen.